Skocz do zawartości

Problem z płynną pracą dwóch serw razem z stacją pogodową arduino (Sterowanie silnikami przez HC05 w oknie command)

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

U mnie tak było kilka razy i gdzieś doczytałem żeby zmienić nazwę( usunąć "dodatki"), i zaczęło widzieć libsa... poważnie (i to sytuacja kilkukrotna była z tym masterem) spróbować nie zaszkodzi..

Edytowano przez farmaceuta
1 minutę temu, Burza22 napisał:

może poprostu biblioteka nie wspierana przez to oprogramowanie

A może po prostu wrzucisz tu to, co wypisał IDE? Bo to co napisałeś to takie trochę bez sensu jest...

(edytowany)

@ethanak Mi normalnie skomplikowało bez błędu ale tak jak dodaje każda bibliotekę include <> to zaświeca się biblioteka na kolor a ja jak wpisuje ta bibliotekę co mam problem to tak jakby jej nie widzialo na kolor czarny i tyle i skompiluje się ale układ strikte nie działa 

I w tym wlasnie jest problem 

Edytowano przez Burza22

Zakładam że wywaliłeś już tego delaja. Pytanie czy problem dalej jest w odbieraniu znaków ASCII? Jeśli tak to oznacza że transmisja się rozjeżdża, i będzie potrzebny niższy br tak aby mikrokontroler miał czas na obsługę tego

Delaya narazie nie wywaliłem bo zająłem się jeszcze podłączeniem czujnika ruchu w którym napisałem już program oparty na millis , a jutro będę kombinował jak przerobić to swoje bez delaya 😕 bo niestety muszę już iść do pracy 

A jak mam usunąć kod z LCD jak chce wyświetlać na LCD te wartości...

@_LM_ chyba że masz jakiś pomysł na usunięcie tam delaya i danie millis?

1 minutę temu, Burza22 napisał:

A jak mam usunąć kod z LCD jak chce wyświetlać na LCD te wartości...

2 minuty temu, Burza22 napisał:

Delaya narazie nie wywaliłem bo zająłem się jeszcze podłączeniem czujnika ruchu w którym napisałem już program oparty na millis

OMG dla testów! 

(edytowany)

Praktycznie nie ma różnicy między tymi wersjami (chociaż na przyszłość lepiej ciągnąć z githuba, ja nie bardzo ufam sf).

A nie zaświeca się na kolorowo bo autor biblioteki nie przewidział zaświecania się na kolorowo.

@farmaceuta nie ma żadnych problemów z pobraniem z sf.

Edytowano przez ethanak

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...