Skocz do zawartości

NFC Arduino jak przypisać stały ID w smartfonie?

Pomocna odpowiedź

3 godziny temu, Brendy napisał:

Są chętni się złożyć? Pewnie nastanie grobowa cisza 😆

Ciekawa strategia finansowania 😄 Jak będę robił apkę na BLE to też założę temat 😄 Wiele osób pewnie by chciało "port szeregowy" na Bluetooth LE natywnie bez bloatwareu do swojej apki na Androida.

23 minuty temu, _LM_ napisał:

@Brendy Co ta aplikacja ma dokładnie robić?

Wytłumaczyłem dokładnie co potrzebuję. Powiedział że wie o co chodzi i że zrobi tylko potrzebuje trochę czasu szczegółow mi jeszcze nie powiedział.

1 godzinę temu, _LM_ napisał:

@Brendy Co ta aplikacja ma dokładnie robić?

Ma zmusić telefon do wysyłania zawsze tego samego id, tak by można go było zapisać w pamięci czytnika rfid i używać telefonu do otwierania czegoś tam.

Przyszły naklejki sa bardzo małe i płaskie 16mm na 1mm może ma grubość jakby to działało to super rozwiązanie byłoby ale jest lipton, tel zakłoca tag i nie działa. Zastanwiam się czy coś można dac na zakłócenia?

27 minut temu, matsobdev napisał:

Folią aluminiową podkleić, ciężko powiedzieć. Wyłączyć NFC 😄

Już pisałem, że wyłączenie NFC u mnie nie działa.

1 godzinę temu, matsobdev napisał:

Folią aluminiową podkleić, ciężko powiedzieć. Wyłączyć NFC 😄

Nic to nie daje próbowałem już i blaszki inne metalowe rzeczy i nic.

I znajomy wymyślił patent i działa z tela haha mogę tela używać jako NFC ze stałym ID😁

Zrobiłem test i nic nie zakłóca nawet płaciłem i wszystko śmiga. Z włączonym NFC lub wyłączonym działa.

Z apka odpuściłem bo gość cenę wywindował a poza tym apka jest zawodna bo android ma tyle aktualizacji i później co nowsza wersja jest lipa może coś nie działać.

Patent znajomego niezawodny.

13 godzin temu, Brendy napisał:

Patent znajomego niezawodny.

No to może podziel się tym patentem. Skoro tyle było tutaj postów z pomysłami to przydałoby się na końcu podać rozwiązanie, aby inni też mogli skorzystać 😉

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...