Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Wygląda na to że oba wyświetlacze mają ten sam sterownik st7789 więc powinno to zadziałać. 

EDIT jednak ten z allegro ma inną rozdzielczość, bez zmian w kodzie trudno powiedzieć jak to się zachowa. 

Edytowano przez _LM_

Nie dowiesz się dopoki nie sprawdzisz (chyba że ktoś ma taki wyświetlacz, wystarczy wgrać kod i zobaczyć co jest na ekranie).

Mnie natomiast interesuje, czy daloby się użyć PSRAM. Mam akurat jednego wolnego WROVERa z  8MB na pokladzie... 4MB można by wykorzystać na bufor, tylko czy to nie będzie za wolne?

(edytowany)

Bez zmian w kodzie, jeśli nie są to inne podwersje, to będzie działać - będą pasy białe albo czarne. Ewentualnie jakaś gamma, czy coś - zmienić, choć pewnie nikt nie poda datasheetu do ekranu, więc równie dobrze można zostawić co jest w projekcie. Ten 280x240 to nie ma podłączonych wszystkich wyjść źródeł, czy bramek.

Edytowano przez matsobdev

Wiadomo ale zawsze można czegoś się nauczyć a po za tym fajnie jest zbudować samemu takie urządzenie. Można kupić nawet gotowca. Ja tam wolę się trochę po męczyć. A zapytać kogoś kto się zna np. programowaniu i będzie miał ochotę i chęć to coś podpowie pomoże 

• Lubię! 1

Miałem kiedyś problem z pewnym urządzeniem i każdy coś tam doradzał i testowałem to. I trafiła się osoba która wiedziała co i jak trwało tylko chwilę

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...