Skocz do zawartości

Jaka zaciskarka do konektorów

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam serdecznie, z góry uprzedzam że jakość tej wiadomości będzie kiepska, ale niestety nie znam profesjonalnej nazwy narzędzia które jest mi potrzebne 🙂

Kojarzycie zapewne piny/konektory które są np w wentylatorach w komputerach, takie które wkłada się we wtyczki (gniazda żeńskie) i można włączyć np do goldpinów 🙂 Mam nadzieje że wiecie o co mi chodzi, jeśli tak to czy dam rady elegancko zacisnąć te konektory takim o to narzędziem:

ZACISKARKA DO KONEKTORÓW PROFES. PROMOCJA od SS

http://allegro.pl/zaciskarka-do-konektorow-profes-promocja-od-ss-i1239236607.html

użytkownik: jarek701114

Jeśli nie to bardzo proszę o napisanie jak szukać odpowiedniej zaciskarki, lub proszę o linki

Ps. Jeśli można to żeby ktoś napisał jak nazywają się profesjonalnie takie piny/konektory 🙂

pozdrawiam

Komentarz dodany przez: Treker

_allegro

Prawdopodobnie chodzi Ci o wtyki BLT.

Z tego zo słyszałem to bardzo ciężko się takiej zaciskarki używa, lepiej kombinerkami.

Osobiście wole jednak goldpiny żeńskie jako wtyk i męskie jako gniazdo.

(popraw link do allegro)

Prawdopodobnie chodzi Ci o wtyki BLT.

Z tego zo słyszałem to bardzo ciężko się takiej zaciskarki używa, lepiej kombinerkami.

Tu się nie mogę z Tobą zgodzić.

Od dłuższego czasu stosuję zaciskarkę podobną do tej z linka w postach wyżej i jest to dziecinnie proste i przyjemne. Wystarczy złapać nieco wprawy i idzie niemal odruchowo.

MaRo88PL, nie będę się kłócił, nie miałem przyjemności się zaciskarką bawić, natomiast kombinerkami i owszem, i powiem, że jest to mordęga, potem i tak wypadały ze styków, slatego stosuje ww. sposób.

MaRo88PL, Też widziałem taniej, z tym że ten użytkownik ma sporo narzędzi którymi byłbym zainteresowany 😉

Oki to dzięki wielkie

[ Dodano: 27 Wrz 10 10:23 ]

Update

Jeszcze jedno małe pytanie, korzystał ktoś może z tego typu ściągaczek do izolacji ?

http://allegro.pl/profesjonalny-sciagacz-izolacji-205mm-yato-i1249332440.html

PROFESJONALNY ŚCIĄGACZ IZOLACJI 205mm YATO

(numer 1249332440)

Jeśli tak to jak się sprawuje ?

ja tam używam takiej "za 5 złotych, kupionej na bazarze u ruskich" i jestem zadowolony 🤣 , a tak na serio, nie widzę potrzeby kupowania tak drogiego i profesjonalnego sprzętu, wystarczy że da się tę izolację zdjąć 😉

ale to tylko moje zdanie

CAROLUS, bo ty (i ja i wielu innych) używamy ściągaczek do izolacji tylko do ściągania izolacji i zaciskania styków do list goldpinowych. W mojej za 25zł nie ma nawet zaciskarki, na samym końcu są kleszczyki i nimi zaciskam styki. Jeżeli ktoś korzysta z innych nietypowych styków to zaciskarka do nich bardzo ułatwia pracę.

KD93, dokładnie. Potrzebuje tych narzędzi nie tylko do prac hobbystycznych ale również i zarobkowych (może bez większej przesady bo wiadomo jakbym miał zagniatać po 500konektorów dziennie to kupiłbym zaciskarki za 300zł 😋)

Ponawiam prośbę jeśli ktoś miał okazję czymś takim pracować niech podzieli się wrażeniami 🙂

Ps. W pracy mieliśmy też takie tańsze i w sumie bym się na nie zdecydował ale te wyglądają dużo dużo solidniej...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...