Skocz do zawartości

Obraz z telefonu do telefonu/komputera

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witam, nie wiem czy trafiłem dobrze w dział ale jeśli nie to przepraszam. Mam pytanie, a mianowicie chciałbym zrobic kamerkę do robota, mam dwa telefony samsung j600 i samsung galaxy. Za pomocą samsunga galaxy udało mi się przesłać obraz do komputera z całkiem niezłym rezultatem, ale chciałem go jednak wykorzystać do sterowania robotem, a poza tym robot mial poruszać się po polu, a więc nie było by to dobre dla komórki, a że ma zaledwie miesiąc trochę mi jej szkoda ( wstrząsy, obrysowania, zamoczenie..) więc chciałbym się was spytać czy istnieje jakaś możliwość żeby przesłać obraz z kamery tego starszego samsunga( j600) do komputera, np przez bluetooth, a najlepiej do drugiego telefonu( jednak wydaje mi się, że to wyższa szkoła jazdy o ile się da) Obraz nie musi być jakiejś super hiper jakości wystarczy np. 120x160. Jeśli jest taka możliwość to bardzo bym prosił o jakieś dłuższe sensowne odpowiedzi. Z góry dzięki i pozdrawiam.

Ponieważ widzę, że raczej nie masz zielonego pojęcia o tym o czym piszesz, to proponowałbym zakup kamerki bezprzewodowej na Allegro, koszt ok 100zł za najtańsze.

Gotowce raczej mnie mało interesuje przede wszystkim dlatego że kamerę już mam z komórki zrobioną ale z tej droższej która już steruje robotem (dtmf..) dlatego chciałem wykorzystać tego starszego samsunga, a że ma bluetooth i nie taką złą kamerę, pomyślałem że się da jakoś przesłać obraz albo nawet pojedyncze zdjęcia , widocznie się myliłem, zresztą od początku mi się tak wydawało. A dlatego takie głupie pytanie bo kolega na telefonie z symbianem przesyłał obraz z komórki na komórkę [tylko właśnie nie pamiętam czy ta druga tez była na jakimś systemie]. A jak z tym bluetoothem jest? Nigdy się jakoś nie wgłębiałem w to bo miałem tylko okazje podłączyć słuchawkę bluetooth. Każdy od czegoś zaczynał. 😋

• 4 miesiące później...

Java, jak najbardziej. Można przechwycić obraz z kamerki, oraz wysyłać pakiety po bluetooth, więc z połączenie obu akcji nie powinno być problemów. Mnie się jednak nie pytajcie, bo jave ME tylko liznołem, a właściwie przerabiałem gotowe programy.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...