KD93 Styczeń 8, 2011 Udostępnij Styczeń 8, 2011 Nie wiem jak to wygląda w Inventorze ale mogę powiedzieć jak w Solid Edge, a pewnie podobnie. W Solidzie w złożeniu jest takie narzędzie: "silniki". Dzięki niemu można symulować ruch obrotowy/liniowy, w odpowiednią stronę, z odpowiednią prędkością, o odpowiedni kąt wybierając oś obrotu (dla ruchu obrotowego, liniowego nie robiłem jeszcze). Chcąc wprawić w ruch model mechanizmu, trzeba zastosować relację przekładni, gdzie dobiera się dwie osie obrotu, kierunki obrotu osi oraz przełożenie. Potem klikając na narzędzie "symuluj silnik" możemy wybrać silniki i włączyć ich symulację, do wyboru jest ilość klatek, prędkość i kilka innych opcji. Niech stracę, miała być tajemnica do końca no ale trudno. U mnie wyszło coś takiego: Animacje z Solida można zapisać jako plik AVI, który następnie lekko przerobiłem programem do przerabiania filmów, tak aby szczęki się też zamknęły, bo w animacji tylko się otwierały. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
elmagico11 Styczeń 8, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 8, 2011 Spoko. Tylko mi chodziło o coś bardziej dokładnego, krok po kroku bo nie mam o tym pojęcia 🙂 Chciałbym żeby mój robot jezdzil wiec zeby krecily sie kola, przednie skrecalo i przy jechaniu zeby krecily sie zebatki z lancuchem napedzajacym os 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Styczeń 8, 2011 Udostępnij Styczeń 8, 2011 A pokażesz chociaż jakiś render tego twojego robocika? Sprawdź jeszcze plik w załączniku, może coś pomoże. Animacja ciężarówki.pdf Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
elmagico11 Styczeń 17, 2011 Autor tematu Udostępnij Styczeń 17, 2011 dziekowka za wsszystko! robot skonczony wszystko ladnie dziala 🙂 pozdro! - temat do zamkniecia 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
madik Styczeń 17, 2011 Udostępnij Styczeń 17, 2011 Może pochwalisz się nim? 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Styczeń 17, 2011 Udostępnij Styczeń 17, 2011 pozdro! - temat do zamkniecia 🙂 Nie nie nie, drogi panie 😎 Teraz, tak jak zauważył madik, powinieneś się nim pochwalić, żeby te kilka osób które ci pomagały miały z tego jakąś satysfakcję. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bogus1 Styczeń 17, 2011 Udostępnij Styczeń 17, 2011 Ja też chętnie zerknę. Patrze się tak na drukarkę i chyba czas na emeryturę, albo raczej na eutanazje 😅. Można by z niej zrobić coś ciekawego. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »