Skocz do zawartości

Mały robot mobilny z podzespołów drukarki atramentowej posiadający sensorykę i elektronikę

elmagico11

Pomocna odpowiedź

Nie wiem jak to wygląda w Inventorze ale mogę powiedzieć jak w Solid Edge, a pewnie podobnie.

W Solidzie w złożeniu jest takie narzędzie: "silniki". Dzięki niemu można symulować ruch obrotowy/liniowy, w odpowiednią stronę, z odpowiednią prędkością, o odpowiedni kąt wybierając oś obrotu (dla ruchu obrotowego, liniowego nie robiłem jeszcze). Chcąc wprawić w ruch model mechanizmu, trzeba zastosować relację przekładni, gdzie dobiera się dwie osie obrotu, kierunki obrotu osi oraz przełożenie. Potem klikając na narzędzie "symuluj silnik" możemy wybrać silniki i włączyć ich symulację, do wyboru jest ilość klatek, prędkość i kilka innych opcji.

Niech stracę, miała być tajemnica do końca no ale trudno. U mnie wyszło coś takiego:

Animacje z Solida można zapisać jako plik AVI, który następnie lekko przerobiłem programem do przerabiania filmów, tak aby szczęki się też zamknęły, bo w animacji tylko się otwierały.

• Lubię! 1

Spoko. Tylko mi chodziło o coś bardziej dokładnego, krok po kroku bo nie mam o tym pojęcia 🙂 Chciałbym żeby mój robot jezdzil wiec zeby krecily sie kola, przednie skrecalo i przy jechaniu zeby krecily sie zebatki z lancuchem napedzajacym os 🙂

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

pozdro! - temat do zamkniecia 🙂

Nie nie nie, drogi panie 😎 Teraz, tak jak zauważył madik, powinieneś się nim pochwalić, żeby te kilka osób które ci pomagały miały z tego jakąś satysfakcję.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.