Skocz do zawartości

Kurs Projektowania PCB #D1: Tworzenie symboli i footprintów w EasyEDA Pro

Pomocna odpowiedź

Witaj, gdybyś mógł zobrazować, o czym kiedyś wspominałeś ... Szczerze to nie za bardzo wiem i rozumiem, ale jak byś porobił takie screeny z objaśnieniami jak powyżej, to może by to było proste ... Chodzi mi o to, że mówiłeś że przelotki z jakiegoś powodu powinno się stosować parami.

(edytowany)
9 godzin temu, virtualny napisał:

Szczerze to nie za bardzo wiem i rozumiem, ale jak byś porobił takie screeny z objaśnieniami jak powyżej, to może by to było proste ...

Raczej ciężko to uprościć, najlepiej przyjąć to za zasadę jak to, że 2+2 = 4 😉 

easyeda-pro_WWHQj4iVzC.thumb.png.f0b68a19678918a3d340e90d391ab82d.png

Ogólnie chodzi o kwestię tego, że energia nie podróżuje w przewodzie/ścieżce tylko między ścieżką pierwotną, a wtórną (na płaszczyźnie referencyjnej). Ścieżka wtórna w przypadku sygnałów > 10kHz jest zazwyczaj pod ścieżką pierwotną.

A najlepiej będzie podrzucić wideo na ten temat od kogoś, kto to całkiem dobrze tłumaczy (T = 1h 29m 54s)😉 

Edytowano przez H1M4W4R1
  • Lubię! 1

Trochę nie na temat. W edytorze płytek drukowanych DipTrace podczas trasowania ścieżki po wciśnięciu klawisza J program przechodzi w tryb wstawiania zworki z przewodu. Zamiast ścieżki trasowane jest połączenie za pomocą przewodu. Kolejne wciśnięcie klawisza J i program przechodzi w tryb trasowania ścieżki. Automatycznie wstawiane są pola lutownicze dla takiej zworki. Nie trzeba żadnych dodatkowych bibliotek w edytorze schematów i płytek drukowanych. Nawet podgląd 3D zworki jest bez dodatkowych zabiegów. Pod względem elektrycznym, testów ERC i DRC taka zworka jest pełnoprawnym połączeniem elektrycznym.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...