Skocz do zawartości

Wybór kierunku szkoły średniej (Technikum)

Pomocna odpowiedź

Napisano

Hejka! Mam pytanie, za niedługo kończę szkołę podstawową. Chciałbym was prosić o radę, nie jestem zbytnio zdecydowany co do kierunku. Jak sądzicie który z tych kierunków jest wart uwagi? Najbardziej myślę, że w tej chwili interesuje mnie technik Mechatronik i technik Automatyk ale nie wykluczam tez technik elektryk, technik elektronik, technik informatyk i technik programista. Chcialbym usłyszeć wasza opinie o tych kierunkach technikum i abyście doradzili mi w prawidłowym wyborze. Dziękowałbym za odpowiedź.

• 1 miesiąc później...

@Igori1 witam na forum 🙂 Nie było tu żadnej odpowiedzi, ale domyślam się dlaczego - ile osób, tyle opinii. Podobnie jak z wyborem kierunku studiów. Streszczę takie dyskusje do dwóch głównych punktów. Dużo zależy od konkretnej placówki oraz osób, które tam spotkasz. Najwięcej zależy od tego, czy będziesz robił coś sam poza wymaganym minimum (jakieś dodatkowe projekty itd). Ja skończyłem Automatykę i Robotykę, a robota przemysłowego to widziałem chyba 6 razy na studiach (na jednym przedmiocie).

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...