Skocz do zawartości

Pochwal się nad czym właśnie pracujesz! Wspólny mini-worklog

Pomocna odpowiedź

Pamiętam jak kleciłem jakieś microsumo z płytek uniwersalnych na kilka dni przed zawodami... Piękne to były czasy 😄

• Lubię! 1

IMG_6354.thumb.jpg.aeefb895a9316bfd7d090f918f85fb9f.jpgIMG_6355.thumb.jpg.0d44fdc19f7c6a3df35d7e0ce66643b6.jpg

W mojej Skodzie brakuje wyświetlacza temperatury... a że w szufladzie leżał wyświetlacz i ESP32 to można było coś zklecić. Do tego transmiter od pana Chińczyka za 14 zł.

Także jest czym wypełnić puste miejsce pod radiem. Wyświetlacz trochę 'overengineering' ale mam pomysł żeby zimą monitorować jak to wygląda z naładowaniem akumulatora a temperaturą. Zastanawiam się tylko co tu jeszcze można dodać, bo takie proste zadania są niewspółmierne do możliwości ESP. Po głowie chodzi mi połączenie z OBD-II z interfejsem BT.

Jak narazie zasilanie przewiduję z zapalniczki ale w domyśle chciałbym podpiąć to pod zapłon i ewentualnie dodać jakąś histerezę i dodatkowe zasilanie i powerdown żeby można było zbierać pomiary po wyłączeniu auta.

• Lubię! 2

Łooo aleee 😮.  Chyba sam spróbuję - super wygląda i zawsze jest komu dać coś takiego. Można mu tam wsadzić jeszcze rgb scalaczka i bateryjkę od spodu i będzie "magiczny".

Wpadł mi wcześniej pomysł, żeby wywiercić otworki u podstawy płatków, dosztukować nóżkę z rurki i wpuścić światłowody. Ukryć leda w podstawce z jakiegoś ładnego drewienka. Światłowód zamówiony, jak pan chińczyk wyśle to będę eksperymentował. 😀

A projekty wykonywane w pracy też można na worklogu umieszczać? Bo ostatnio z braku czasu projekty "po godzinach" zupełnie u mnie leżą i nie bardzo jest co napisać 😞

• Lubię! 1

@RFM po co ta złośliwość? Czy gdzieś tu jest napisane, że @Elvis sam wykonał projekt łącznie z obudową i nadrukami? Raczej nie 😉 Jeśli jesteś zainteresowany dokładną informacją co do wykonywanych przez @Elvis prac to wystarczyło zapytać bez zbędnych zgryźliwości. Zachęcam do lektury polityki przyjaznego forum.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...