Skocz do zawartości

Diodowe przypinki

Mihau

Pomocna odpowiedź

Przedstawiam propozycję i jednocześnie prototyp 😋 gadżetu:

TADA! Jest to przypinka z logiem diody 😃

Ma ona średnicę 25.5mm, jest więc rozmiaru złotówki. Dostępne są oczywiście również większe rozmiary. Uprzedzając pytania, wyjaśniam skąd to mam: otóż mój kolega ma prasę do robienia tego typu rzeczy i zgodził się mi taką jedną sztukę wyprodukować.

Cena profesjonalnego wykonania zależy w dużym stopniu do ilości; przy 400szt. wynosi ona bodajże 1.50zł/szt.

O proszę jakie zaskoczenie 😉

W razie czego to ten Twój kolega mógłby też wydrukować to w odpowiedni sposób i wszystko zrobić?

Możesz podać na niego jakieś namiary (via PW)? Myślę, że można próbę z 200 zamówić 😉

Tylko nie wiem, czy nadrukowane "d" nie powinno być minimalnie mniejsze.

Tylko nie wiem, czy nadrukowane "d" nie powinno być minimalnie mniejsze.

Treker też tak myślę.

Przypinka bardzo ładna (aż się prosi żeby ją mieć na swoim plecaku 😉 ). A cena jak widzę nie jest duża. Same zalety.

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Ładne, ładne 😋. Są przypinane na agrafkopodobne cuś.

No, niestety chyba nie mógłby tego zrobić :| dostał tę maszynkę od dyrektora jednej szkoły i "dla niego pracuje". A te pozostałe robi tak troszkę jakby na boku 😋

Chociaż z drugiej strony sobie tak myślę, że w sumie mógłbym mu pomóc i wszystko po kosztach (plus butelka coli i pizza dla kolegi 😃) dla dobra Diody zrobić 😋 Tylko musiałbym się zorientować, gdzie kupić elementy składowe.

Inną sprawą jest jakość wykonania. Nadruk (pomijam rozmiar - robione bez przymiarek itp.), czego nie widać na zdjęciach (jakieś ciemne mi wyszły) jest dość blady. Dlatego zakładając opcję robienia tego domowo są dwa wyjścia: dać to do jakiejś drukarni, albo zaopatrzyć się w dużo tuszu 🙂

No i oczywiście zostają firmy, które robią to profesjonalnie.

Dlatego, jak tylko będę wiedział coś więcej odnośnie kosztów, to będzie można przeliczyć co się bardziej opłaca.

[ Dodano: 26-02-2011, 14:15 ]

Przejrzałem odrobinkę oferty pierwszych lepszych firm zajmujących się tego typu usługami i dla tej ilości (100-300) cena brutto to ok. 1.65zł. Są też droższe, ale z np. mniejszym czasem realizacji. Czyli, żeby to się wszystko opłacało, koszt domowego wykonania musiałby być w granicach 1.20zł/szt. co da 80zł oszczędności.

Aha, i jeszcze jedna sprawa. Podobnie jak z naklejkami, samo logo może być mało rozpoznawalne, ale z kolei napis wymagałby większej średnicy przypinki. Dokładną wymiarówkę można znaleźć >>TU<<.

Temat wydzieliłem. Sprawa chwilowo zamknięta, właśnie zamówiłem na próbę 200szt przypinek - jak tylko dostanę zdjęcia prototypu to pokaże je na Diodzie 😉

Treker, a jakiej ceny można się spodziewać za tą przypinkę, bo chętnie bym sobie kupił? Trzeba je zamawiać, czy w Rybniku po prostu będzie można kupić?

No bez przesady - ostatnio rozdałem 10 kubków to przecież nie będę odsprzedawał przypinek 😉

Wszystko będzie rozdawane za darmo tak jak kalendarzyki, ołówki i notesy.

Będę miał ze sobą w Gdańsku przypinki, więc jeśli ktoś będzie chciał to proszę się do mnie zgłaszać 😉

W niedziele poznacie mnie po koszulce, a w sobotę szukajcie wśród FTL Feniksa2, albo pytajcie Nes'a 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.