Mihau Napisano Luty 26, 2011 Udostępnij Napisano Luty 26, 2011 Przedstawiam propozycję i jednocześnie prototyp 😋 gadżetu: TADA! Jest to przypinka z logiem diody 😃 Ma ona średnicę 25.5mm, jest więc rozmiaru złotówki. Dostępne są oczywiście również większe rozmiary. Uprzedzając pytania, wyjaśniam skąd to mam: otóż mój kolega ma prasę do robienia tego typu rzeczy i zgodził się mi taką jedną sztukę wyprodukować. Cena profesjonalnego wykonania zależy w dużym stopniu do ilości; przy 400szt. wynosi ona bodajże 1.50zł/szt. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Luty 26, 2011 Udostępnij Luty 26, 2011 Ładne 😃 Na agrafkę? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 26, 2011 Udostępnij Luty 26, 2011 O proszę jakie zaskoczenie 😉 W razie czego to ten Twój kolega mógłby też wydrukować to w odpowiedni sposób i wszystko zrobić? Możesz podać na niego jakieś namiary (via PW)? Myślę, że można próbę z 200 zamówić 😉 Tylko nie wiem, czy nadrukowane "d" nie powinno być minimalnie mniejsze. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
CAROLUS Luty 26, 2011 Udostępnij Luty 26, 2011 Tylko nie wiem, czy nadrukowane "d" nie powinno być minimalnie mniejsze. Treker też tak myślę. Przypinka bardzo ładna (aż się prosi żeby ją mieć na swoim plecaku 😉 ). A cena jak widzę nie jest duża. Same zalety. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Mihau Luty 26, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 26, 2011 Ładne, ładne 😋. Są przypinane na agrafkopodobne cuś. No, niestety chyba nie mógłby tego zrobić :| dostał tę maszynkę od dyrektora jednej szkoły i "dla niego pracuje". A te pozostałe robi tak troszkę jakby na boku 😋 Chociaż z drugiej strony sobie tak myślę, że w sumie mógłbym mu pomóc i wszystko po kosztach (plus butelka coli i pizza dla kolegi 😃) dla dobra Diody zrobić 😋 Tylko musiałbym się zorientować, gdzie kupić elementy składowe. Inną sprawą jest jakość wykonania. Nadruk (pomijam rozmiar - robione bez przymiarek itp.), czego nie widać na zdjęciach (jakieś ciemne mi wyszły) jest dość blady. Dlatego zakładając opcję robienia tego domowo są dwa wyjścia: dać to do jakiejś drukarni, albo zaopatrzyć się w dużo tuszu 🙂 No i oczywiście zostają firmy, które robią to profesjonalnie. Dlatego, jak tylko będę wiedział coś więcej odnośnie kosztów, to będzie można przeliczyć co się bardziej opłaca. [ Dodano: 26-02-2011, 14:15 ] Przejrzałem odrobinkę oferty pierwszych lepszych firm zajmujących się tego typu usługami i dla tej ilości (100-300) cena brutto to ok. 1.65zł. Są też droższe, ale z np. mniejszym czasem realizacji. Czyli, żeby to się wszystko opłacało, koszt domowego wykonania musiałby być w granicach 1.20zł/szt. co da 80zł oszczędności. Aha, i jeszcze jedna sprawa. Podobnie jak z naklejkami, samo logo może być mało rozpoznawalne, ale z kolei napis wymagałby większej średnicy przypinki. Dokładną wymiarówkę można znaleźć >>TU<<. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 26, 2011 Udostępnij Luty 26, 2011 Jeśli ma to być problem to spokojnie mogę to zlecić firmie z allegro 😉 Np. tu: http://allegro.pl/buttony-przypinki-znaczki-kpl-100-sztuk-25-mm-i1460975036.html Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mihau Luty 26, 2011 Autor tematu Udostępnij Luty 26, 2011 Może nie tyle problem, co nieopłacalność 😋 Zwłaszcza, że niektóre firmy mają niskie ceny, np: >>TU<< - 1.01zł brutto Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 28, 2011 Udostępnij Luty 28, 2011 Temat wydzieliłem. Sprawa chwilowo zamknięta, właśnie zamówiłem na próbę 200szt przypinek - jak tylko dostanę zdjęcia prototypu to pokaże je na Diodzie 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 2, 2011 Udostępnij Marzec 2, 2011 Pierwsza partia będzie dostępna w Rybniku 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pawel Marzec 2, 2011 Udostępnij Marzec 2, 2011 Treker, a jakiej ceny można się spodziewać za tą przypinkę, bo chętnie bym sobie kupił? Trzeba je zamawiać, czy w Rybniku po prostu będzie można kupić? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 2, 2011 Udostępnij Marzec 2, 2011 No bez przesady - ostatnio rozdałem 10 kubków to przecież nie będę odsprzedawał przypinek 😉 Wszystko będzie rozdawane za darmo tak jak kalendarzyki, ołówki i notesy. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 7, 2011 Udostępnij Marzec 7, 2011 Przypinki gotowe: Niestety nie wiem gdzie najszybciej będzie można je otrzymać 🙁 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Zaja Marzec 7, 2011 Udostępnij Marzec 7, 2011 W Rybniku? 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Marzec 7, 2011 Udostępnij Marzec 7, 2011 No właśnie tego jeszcze nie wiem. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Maj 26, 2011 Udostępnij Maj 26, 2011 Będę miał ze sobą w Gdańsku przypinki, więc jeśli ktoś będzie chciał to proszę się do mnie zgłaszać 😉 W niedziele poznacie mnie po koszulce, a w sobotę szukajcie wśród FTL Feniksa2, albo pytajcie Nes'a 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź