Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

I co do rezystorów przy czyjniku to 10k przy wyjściu i 100 ohm przy anodzie?

[ Dodano: 18-05-2011, 22:58 ]

Sorrka, przyznaje racje. Trochę nie ogarnąłem. Poprawiłem. 🙂😉

Płytkę spokojnie mógłbyś 2 razy mniejszą zrobić, gdybyś tylko goldpiny przesunął do góry. Ścieżki możesz dać węższe, nie potrzebujesz tu takich szerokich. Stosuj polygony, oszczędzisz wytrawiacz.

Tak, ma.

Najlepiej, aby diody i odbiorniki były pionowo pod sobą. Jeśli są obok siebie to będą lekko zafałszowane odczyty np.: taśma zostanie szybciej wykryta gdy pojawi się od lewej strony, bo np dioda będzie bliżej tej strony. Trochę namieszałem, przydałby się rysunek, ale nie mam czasu 😉 Zresztą w jakimś swoim poście Sabre opisał to dokładniej.

Mam takie pytanie jeśli zastosuję rezystor przy wyjściu 10k zamiast 20k to też będzie ok

Przecież na schemacie masz tam właśnie po 10k.

I nadajnik to to jaśniejsze?

Zajrzyj do noty to się dowiesz.

Witam, co do nadajnika to jakby w nocie były kolory to bym wiedział. 😉 A co do płytki to zmątowałem całą, podłaczyłem zasilanie ale nadajniki podczerwieni nie świecą, sprawdzałem aparatem. Napięcie tęż jest na czujnikach. Wcięcia są po bokach a nadajnik na górze Załączam płytkę a schemat powyżej może wy coś zobaczycie. 🙂😉

Na co Ci jakieś kolorki? Przecież ten fragment noty mówi wszystko (nawet w czerni i bieli...)

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...