Skocz do zawartości

Konkurs element14 i Freescale

Treker

Pomocna odpowiedź

Wiadomość dostarczona przez Farnell Polska

Jeśli chciałbyś w lato przygotować ciekawy projekt elektroniczny, weź udział w konkursie „Summer of Design”. Będziesz mógł przetestować możliwości płytki deweloperskiej XL_Star, wyposażonej w akcelerometr i 8-bitowy mikrokontroler, które pozwolą Ci eksperymentować z naprawdę nowoczesnymi technologiami.

Aby wziąć udział w konkursie należy założyć bloga na stronach grupy „Summer of Design”, poświęconego rozwijanemu projektowi. Na autorów najciekawszych projektów czekają liczne, atrakcyjne nagrody:

• wizyta w najbliższym centrum kompetencyjnym Freescale,
• licencje CadSoft EAGLE dla uniwersytetów

• udział w przyszłych testach organizowanych przez element14

• kupony o wartości 250 funtów

W konkursie mogą wziąć udział zarówno doświadczeni projektanci, jak i osoby początkujące. Wszelkie informacje potrzebne w trakcie tworzenia projektów będzie można znaleźć na portalu element14. Szczególnie polecamy zapoznanie się z webinarium na temat płytki deweloperskiej XL_Star.

Więcej informacji na temat konkursu znajduje się na stronie internetowej: http://www.element14.com/community/groups/summerofdesign

Pierwsze 100 osób, które zarejestruje się w konkursie otrzyma darmową płytkę deweloperską XL_Star, dlatego warto zgłosić się już teraz!

Dlaczego miałaby to być nieprawda? Sam się chciałem zarejestrować, ale jak zobaczyłem te formularz, to niestety - chociażby trzeba wpisać rok ukończenia uczelni, więc odpadam 😋

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Wysłałem zapytanie do przedstawiciela Farnell Polska, aby rozwiać Wasze wątpliwości (również te przesyłane w prywatnych wiadomościach). Przekażę odpowiedź, gdy tylko ją dostanę.

Ja właśnie otrzymałem maila w którym gratulują rejestracji w pierwszej setce osób i proszą o podanie danych do przesyłki... Fajnie by było gdyby płytki doszły 😃

EDIT: Moja płytka już jest w Katowicach tyle, że na urlopie jestem i nie odbiorę ani płytki ani sampli z jednej firmy ;(

😋 no w setce raczej jestem. Na razie jest tylko 80 member. Poczekam do jutro a jak nie to po marudzę im trochę 😋. Ten formularz normalnie jako załącznik wysyłaliście ?

Ja wysłałem jako załącznik. Płytkę mam "u siebie" już tyle, że mi ją odebrali sąsiedzi więc jeszcze nic o niej nie powiem. Jak tam się ona sprawuje? I mógłby ktoś wysłać jakiś link co ta płytka zawiera? Bo ja znalazłem tylko i wyłącznie filmy...

ja swoją odebrałem dzisiaj i moje testy zakończyły się na tym, że oprogramowanie nie chce się zainstalować na 64-bitowym systemie. na płytce są 2 uC, jeden główny a drugi do debugowania tego pierwszego, akcelerometr, 3 switche i sporo ledów.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.