Treker (Damian Szymański) Napisano Lipiec 17, 2011 Udostępnij Napisano Lipiec 17, 2011 Wiadomość dostarczona przez Farnell Polska Jeśli chciałbyś w lato przygotować ciekawy projekt elektroniczny, weź udział w konkursie „Summer of Design”. Będziesz mógł przetestować możliwości płytki deweloperskiej XL_Star, wyposażonej w akcelerometr i 8-bitowy mikrokontroler, które pozwolą Ci eksperymentować z naprawdę nowoczesnymi technologiami. Aby wziąć udział w konkursie należy założyć bloga na stronach grupy „Summer of Design”, poświęconego rozwijanemu projektowi. Na autorów najciekawszych projektów czekają liczne, atrakcyjne nagrody: • wizyta w najbliższym centrum kompetencyjnym Freescale,• licencje CadSoft EAGLE dla uniwersytetów • udział w przyszłych testach organizowanych przez element14 • kupony o wartości 250 funtów W konkursie mogą wziąć udział zarówno doświadczeni projektanci, jak i osoby początkujące. Wszelkie informacje potrzebne w trakcie tworzenia projektów będzie można znaleźć na portalu element14. Szczególnie polecamy zapoznanie się z webinarium na temat płytki deweloperskiej XL_Star. Więcej informacji na temat konkursu znajduje się na stronie internetowej: http://www.element14.com/community/groups/summerofdesign Pierwsze 100 osób, które zarejestruje się w konkursie otrzyma darmową płytkę deweloperską XL_Star, dlatego warto zgłosić się już teraz! Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Lipiec 18, 2011 Udostępnij Lipiec 18, 2011 Ciekawe czy z tymi darmowymi płytkami deweloperskimi to prawda, bo aktualnie tylko 58 osób się zgłosiło ;] Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Lipiec 18, 2011 Udostępnij Lipiec 18, 2011 Dlaczego miałaby to być nieprawda? Sam się chciałem zarejestrować, ale jak zobaczyłem te formularz, to niestety - chociażby trzeba wpisać rok ukończenia uczelni, więc odpadam 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Lipiec 18, 2011 Udostępnij Lipiec 18, 2011 Ja przy dacie ukonczenia "uczelni" dalem 2014 😋 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Bobby Lipiec 18, 2011 Udostępnij Lipiec 18, 2011 No i poza tym, trzeba być pełnoletnim 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Lipiec 18, 2011 Autor tematu Udostępnij Lipiec 18, 2011 Wysłałem zapytanie do przedstawiciela Farnell Polska, aby rozwiać Wasze wątpliwości (również te przesyłane w prywatnych wiadomościach). Przekażę odpowiedź, gdy tylko ją dostanę. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Lipiec 18, 2011 Udostępnij Lipiec 18, 2011 Ja właśnie otrzymałem maila w którym gratulują rejestracji w pierwszej setce osób i proszą o podanie danych do przesyłki... Fajnie by było gdyby płytki doszły 😃 EDIT: Moja płytka już jest w Katowicach tyle, że na urlopie jestem i nie odbiorę ani płytki ani sampli z jednej firmy ;( Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Hudyvolt Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Ja już dostałem wiadomość, że płytka została do mnie wysłana, a wg trackera UPS jest już Polsce ;] Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Armir Lipiec 22, 2011 Udostępnij Lipiec 22, 2011 Właśnie dostałem płytkę. Szybko doszła. Zaraz zaczynam testy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
koralm Lipiec 25, 2011 Udostępnij Lipiec 25, 2011 Długo czekaliście od momentu zarejestrowania do otrzymania miala z prośba o adres ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Lipiec 25, 2011 Udostępnij Lipiec 25, 2011 Ja kilka godzin. Na wszelki wypadek sprawdź sobie czy jesteś jako member w tej grupie, czy jesteś w pierwszej setce i czy wysłałeś ten formularz 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
koralm Lipiec 25, 2011 Udostępnij Lipiec 25, 2011 😋 no w setce raczej jestem. Na razie jest tylko 80 member. Poczekam do jutro a jak nie to po marudzę im trochę 😋. Ten formularz normalnie jako załącznik wysyłaliście ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Grzesieq94 Lipiec 25, 2011 Udostępnij Lipiec 25, 2011 Ja wysłałem jako załącznik. Płytkę mam "u siebie" już tyle, że mi ją odebrali sąsiedzi więc jeszcze nic o niej nie powiem. Jak tam się ona sprawuje? I mógłby ktoś wysłać jakiś link co ta płytka zawiera? Bo ja znalazłem tylko i wyłącznie filmy... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Hudyvolt Lipiec 25, 2011 Udostępnij Lipiec 25, 2011 ja swoją odebrałem dzisiaj i moje testy zakończyły się na tym, że oprogramowanie nie chce się zainstalować na 64-bitowym systemie. na płytce są 2 uC, jeden główny a drugi do debugowania tego pierwszego, akcelerometr, 3 switche i sporo ledów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
OldSkull Sierpień 1, 2011 Udostępnij Sierpień 1, 2011 Dzisiaj płytka do mnie dotarła. Akcelerometr działa, dużo LEDów 🙂 wydaje się całkiem sympatyczna, procesor wg dokumentacji ma 16b ADC, więc powinien być całkiem niezły. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »