Treker (Damian Szymański) Napisano Luty 10, 2007 Udostępnij Napisano Luty 10, 2007 Witam! Większość z nas zaczynała przygodę z elektroniką w pokoju na biórku a następnie chowanie rzeczy do szafek lub praca w kuchni. Ja też tak robiłem ale później do było bez sensu gdy chciał polutować małą płytkę tzreba było wszystko wyciągać. Szukałem miejsca na warsztat i znalazłem zabudowany balkon. Teraz mam tam szufladki pojemniczki kuwetki lutownice wiertareczke wszystko gotowe i zwarte do pracy. Kupiłem prosty kit jabla i zrobiłęm zniego zasialcz stabilizaowany od 1,5 do 6,5 V narazie wystarcza mi to A jak sprawa wygląda u Was? 2
Gość Luty 10, 2007 Udostępnij Luty 10, 2007 A moim "warsztatem" jest cały pokój - wszędzie walają się kabelki i itp. O porządku w moim "warsztacie", świadczy fakt zgubienia niedawno zakupionego scalaczka max232 :]
sisiu17 Luty 27, 2007 Udostępnij Luty 27, 2007 u mnie to wygląda w ten sposób że mam osobny pokój na to ale mam w nim biórko i taką szafeczke ale musze zainwestować w coś porządniejszego szczegulnie t te mini pułeczki jak ty masz :->
Gość Luty 27, 2007 Udostępnij Luty 27, 2007 Mój porządek - koło kompa na całym biurku ciężko zmieścić talerz Na szufladki polecam pudełka po zapałkach - super, sam używam
sisiu17 Luty 27, 2007 Udostępnij Luty 27, 2007 z tymi pudełkami po zapałkach to dobry pomysł przynajmniej na rezystorki i inne małe elemęty
Treker (Damian Szymański) Luty 28, 2007 Autor tematu Udostępnij Luty 28, 2007 Tak te półeczki i kuwetki dużo ułatwiają. Ja mam zawsze tam taki porządek
Master Marzec 7, 2007 Udostępnij Marzec 7, 2007 Ja mam warsztat w pokoju w którym mieszkam i nigdy nie mam bałaganu 1
marek91 Marzec 7, 2007 Udostępnij Marzec 7, 2007 Ja mam niezawodne biórko jak sie otworzy szafke to części cie zasypią ciągle coś przynosze z mojego "monster garagu"
PoPeK Marzec 19, 2007 Udostępnij Marzec 19, 2007 hehe Ja ( jak na razie ) pracuje na swoim biurku . Właśnie szukam sobie jakiegoś kącika... Daniel popieram cię ! Też mam bałagan **
gutek77 Kwiecień 8, 2007 Udostępnij Kwiecień 8, 2007 Ja ma w szafkach z lodówki w szafie zasilacze radiatory silniki trafa itp a podręczne elementy w organizerach za 5 i 10 zł i innych podobnych do wedkarskich. Na ławie mam zawsze zasilacz z komputera lampke i lutownice i podręczne narzędzia .Gdzies zgubiła mi sie płyta pilśniowa z listewkami po bokach która zrobiłem na wzór z jakiejs starej radioamatorskiej ksiazki
pablopawel Czerwiec 25, 2009 Udostępnij Czerwiec 25, 2009 To ja odświeżę i pochwale sie swoim, mało wyposażonym warsztacikiem, który mam u siebie w pokoju
nes86 Czerwiec 25, 2009 Udostępnij Czerwiec 25, 2009 Mój warsztat mieści się na strychu mojego domu. Zaletą mojego warsztatu jest duża ilość powieszchni do pracy (stołów), a wadą słabe oświetlenie no i wszechobecny bałagan. Zdjęcia zrobiłem po zrobieniu porządków, normalnie to nie wygląda tak ładnie 2
Nawyk Czerwiec 25, 2009 Udostępnij Czerwiec 25, 2009 nes86, bardzo klimatyczne miejsce Ja niestety mieszkam w małej kawalerce wraz ze współlokatorem, więc bywa ciężko...Ostatnio udało mi się wygospodarować trochę miejsca (wcześniej standardowo - blat w kuchni, bo biurko było za małe zanim nie zmieniłem blatu na większy). Tak to wygląda po maksymalnej "kompresji" - na pierwszy rzut oka wydaje się ok, ale wystarczy rozłożyć kilka gratów i już nie ma gdzie ręki oprzeć przy lutowaniu . A resztę elektroniki mam w przeźroczystych organizerach z Leroy Merlin za 9 zł + szuflady, które rozkładam na łóżku obok.
Mario Luty 11, 2011 Udostępnij Luty 11, 2011 Wiem, robię porządny odkop, ale chciałem się pochwalić moim warsztatem, który jest w ciągłej rozbudowie. Warsztat mieści się w piwnicy najzwyklejszego czteropiętrowego bloku. Na sam początek zdjęcie z korytarza do wejścia. Ukazuje się nam niestandardowa podłoga, gdzie jakieś cztery dni temu zostały położone kafelki Piwnica jest podzielona na trzy strefy 1. Strefa właściciela piwnicy – dziadka 2. Strefa warsztatu mechanicznego 3. Strefa warsztatu elektronicznego No nie będę się dalej rozpisywał, wszystko jest na zdjęciach 1
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »