Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Kolejny problem. Kupiłem taki zasilacz (Sprzedający GER-POL; NOWIUTKI ZASILACZ ATX 350W - BOX / 2 LATA GWAR.) i po podłączeniu do prądu nic się nie dzieje, wiatrak się nie kręci, tylko na 2 pinach wyjściowych złącz znalazłem zasilanie: 5,3V i 4,5V. Czy są jakieś specjalne sposoby uruchamiania tego? Do czego służy to drugie wejście (to bez tych 'kołków')? To zamienne zasilanie?

[ Dodano: 12-03-2012, 17:17 ]

Udało mi się. Tu (http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1033745.html) jest odpowiedz jakby ktoś potrzebował.

[ Dodano: 12-03-2012, 17:32 ]

Mógłby ktoś sprawdzić schemat załączony w linku kilka postów wcześniej (znów nie mogę wrzucić obrazka na serwer).

Turnigy Accuccel 6 dzisiaj doszła, bardzo dobrze współpracuje z zasilaczem. Polecam.

I dalej proszę o sprawdzenie schematu.

[ Dodano: 13-03-2012, 22:06 ]

Czy w tej ładowarce wentylator powinien startować z początkiem ładowania? Czy włączy się dopiero jak ładowarka się nagrzeje?

No to coś nie pasuje bo jak podłączam Lipo to wentylator nie działa. Znając życie coś źle robię.

[ Dodano: 13-03-2012, 22:28 ]

Dobra już sobie poradziłem.

BTW. fajny monolog tu prowadzę.

Carpe Diem TQFP wydaje się problemem 😉 Też tak uważałem, dopóki nie zlutowałem pierwszego scalaka w tej obudowie. Cienki grot + ograniczenie temperatury + jakiś topnik i to wszystko co niezbędne do wygodnego lutowania TQFP.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...