Pio Napisano Styczeń 27, 2012 Udostępnij Napisano Styczeń 27, 2012 Witam. Chciałem się zapytać o takie koła, które mocuje się bezpośrednio na osi serwa, bez żadnych przekładni. Potrzebuję takich kółek i serw do robota światłoluba. Przeczytałem, że dobre będą serwa Hextronic HX900 (tak było napisane w TYM temacie), więc poszukuję kół, ktore by do nich pasowały. Najlepiej jeśli sklep oferowałby i wyżej wymienione serwa i kółka do nich. Może być też sprzedawca na allegro, który ma to wszystko, żeby nie trzeba było płacić dwa razy za przesyłkę. Kółek potrzebuję 2 sztuki, a jak będą tanie to 4. A serw też 2 sztuki. Wiecie może gdzie mógłbym to znaleźć? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Proponuję kupić 2 (mikro)serwa na allegro wraz z orczykami(zazwyczaj są w komplecie) do mocowania prowizorycznych "kół"(np. nakrętki od słoików). Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pio Styczeń 27, 2012 Autor tematu Udostępnij Styczeń 27, 2012 Ale wtedy musiałbym dokupić klej? Taki jak Hot Glue? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
piotreks-89 Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Pio można Hot Glue albo mocowanie za pomocą śrubek (orczyki mają otwory) 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
klonyyy Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Nie radzę montować kół na hot glue lepiej użyć małych śrubek 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Ale wtedy musiałbym dokupić klej? Taki jak Hot Glue? Na przykład... Albo po prostu na śrubkach(jak są orczyki to też będą w komplecie). Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pio Styczeń 27, 2012 Autor tematu Udostępnij Styczeń 27, 2012 Jak chciałbym za pomocą śrubek to musiałbym wywiercić otwory w nakrętkach? A jak chciałbym za pomocą kleju to gdzie można taki kupić? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Jak chciałbym za pomocą śrubek to musiałbym wywiercić otwory w nakrętkach? Wystarczy że po prostu wkręcisz - nie powinieneś mieć większych kłopotów. A jak chciałbym za pomocą kleju to gdzie można taki kupić? Pistolet do HotGlue(wraz z 'wkładami') kupisz np. w Praktikerze/LM. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
klonyyy Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Otwory w nakrętkach możesz zrobić cyrklem- nie musisz wiercić Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Jak położy sobie nakrętki na stole to bez problemu wkręci śrubki - bez wiercenia i robienia dziur. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
klonyyy Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Jak masz wkręty do blachy - w innym wypadku nie da się bez dziur Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pio Styczeń 27, 2012 Autor tematu Udostępnij Styczeń 27, 2012 Aha. Dzięki za pomoc. A gdyby kiedyś mi były potrzebne te kółka mocowane na osi serwa to wiedzie gdzie takie coś dostać? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Carpe Diem Styczeń 27, 2012 Udostępnij Styczeń 27, 2012 Dzisiaj chyba widziałem w Botlandzie ale teraz coś im strona nie chce działać. [ Dodano: 27-01-2012, 18:20 ] Znalazłem !!! Tylko nie wiadomo do jakich serw pasuje, bo z tego co wiem to nie ma uniwersalnego wału w mikroserwach/serwach. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Styczeń 28, 2012 Udostępnij Styczeń 28, 2012 Ze swojej strony mogę polecić takie rozwiązanie, czyli piankowe koła do park flyerów, leciutkie, ale też nie grzeszące przyczepnością (ale do robotów typu światłolub się nadadzą idealnie), można przykleić orczyk i nie wyglądają źle. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Styczeń 28, 2012 Udostępnij Styczeń 28, 2012 https://www.forbot.pl/forum/topics20/mechanika-serwa-modelarskie-w-robotyce-amatorskiej-kompendium-vt3902.htm III rozdział Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź