Skocz do zawartości

[Zawody] ROBOXY 2012

Pomocna odpowiedź

ProeXtreme.

Robot zajął pierwsze miejsce na zawodach w Pradze.

Aktualnie nie jest to wersja ostateczna konstrukcji, a mianowicie nie wykorzystałem wszystkich elementów jakie przewidziałem - dlatego też nie zamieszczam opisu tego robota.

W przyszłości na forum opiszę jego następce.

https://www.youtube.com/watch?v=dX4OWttRpr0

Tutaj jest filmik Jedynego MM który jeździł po labiryncie. Tak swoją drogą to baaaaardzo dziwny ten labirynt był, że posiadał słupki bez ani jednej ściany (pomijając metę w której akurat tak ma być) - widać to w 16 sekundzie filmiku - na wszystkich zawodach w Polsce i na świecie obowiązuje zasada, że nie może być takiego miejsca w labiryncie (chyba, że jest otoczone zamkniętym wielokątem i nie stanowi mozaiki labiryntu, w sensie robot nie może tam wjechać) w którym istnieje układ 4 komórek 2x2 nie odzielonych od siebie przynajmniej jedną ścianką (dowolną z czterech możliwych). Nie dziwie się więc, że robot na filmie w momencie dojazdu do tego miejsca pogubił się i właściciel musiał korygować jego pozycję ręką...

• 4 tygodnie później...

Roboxy2012 to ostatnie zawody na jakich byłem czuje powoli głód kolejnych wyjazdów spotkań i walk 😅

Przeglądając miesięcznik PAR 6/2012 natrafiłem na artykuł o zawodach. Dzięki, że udostępniliście też fotkę z GROM'em.

• 2 miesiące później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...