Skocz do zawartości

Bicie, Wybór miniszlifierki do warsztatu.

Pomocna odpowiedź

Mam takie coś do wiercenia PCB się sprawdza do innych zastosowań raczej nie bardzo...

Mam zamiar używać tego głownie do cięcia laminatu albo plastiku bądź frezowania. Co o tym myślisz ?

Osobiście posiadam powyższą miniszlifierkę ( tą za 100 zł ) i jestem bardzo zadowolony, chodzi już drugi rok, jedyne co poszło to jedno trzymadełko do małch wierteł, ale to było z mojej winy. Ja Ci radzę kup raz a dobrze, bo później i tak wydasz te 100zł na lepszą miniszlifierkę, lub na kolejnego chinola.

Jak lubisz się mordować to może i utniesz:) mam taką mini wiertareczkę i wiem że nie nadaję się do cięcia. Jak szkoda Ci kasy to tym bardziej tego nie kupuj bo będziesz rozczarowany.

Też mam tą za 100zł i jestem zadowolony. Kolega dobrze mówi, kup raz a dobrze.

Witam,

miałem tą pierwszą nie nadawała się za bardzo do wiercenia w pcb za mała moc, za bardzo wiertło latało, tą drugą ma ojciec więcej mocy, ale nadal wiertło lata. Z swoje strony polecam proxxon 240e drogie, ale to jest przemysłowe wykonanie. Do cięcia laminatu polecam nożyczki, nożyce do blachy, gilotynę lub piłę tarczową/stołową/taśmową.

Ja posiadam Dremela 300 i sobie bardzo chwalę. Zainwestowałem nawet w speedclick i tarcze do cięcia, bo jestem z natury leniwy 🙂 To też większa kasa niż ta, którą pokazujesz, ale zakup na lata (w końcu Bosh). Miałem wiertarki z Leroy Merlin i wszystkie w końcu padły, a kosztowały ok. 100zł. Dzisiaj korzystam tylko z zestawów akcesoriów od nich, w stylu stojaka i wszelakich frezów/kamieni/tarcz/polerki...

Ok. 100-150zł używka na allegro, nówka 170zł.

Ja myślę że ta za 100 wystarczy 😋 jak znam siebie to nie będę jej codziennie używał w porywach mocnego wiatru (podczas budowy robota do wycięcia paru elementów) przez kilka dni, w spoczynku parę razy w mies. 😃, a co do cięcia to pewnie najtwardszy materiał jaki będzie miała przeciąć to kawałek blachy nie większej niż milimetr 😃 .

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...