Skocz do zawartości

Wyposażenie warsztatu

Pomocna odpowiedź

Dobre są podlinkowane wyżej Redoxy. W szkole mamy 2 sztuki na potrzeby szkolnych robotów. Podłączasz lipola i możesz o nim zapomnieć 😃 Nastawialne tryby pracy: można balansować ogniwa, ładować na szybko, ładować do przechowywania w trybie storage, no i ma opcje ładowania kilku typów ogniw, różnych ilości cel nastawialnym prądem. Lepszej nie znajdziesz

To jest po prostu klon Turnigy Accucell 6 sądząc po opisie i fotkach.

Accucell w HobbyKingu kosztuje obecnie 77zł - nawet z przesyłką wyjdzie chyba (nie sprawdzałem) taniej.

Racz zauważyć, że w tej ładowarce podstawą jest złącze T DEANS, których się już raczej nie używa.

W praktyce pewnie będziesz używał niewielkich pakietów, które mają złącza JST, więc problemu nie będzie. Natomiast jak będziesz chciał naładować większy pakiet to będziesz musiał kombinować z przejściówką DEANS- XT60.

I

rozumiem że jest to wysoka półka

Nie, nie jest to wysoka półka.

Sam przerabiałem ostatnio temat ładowarki. Początkowo miałem Redox One, ale potrzeby się zwiększają, więc zakupiłem Redox Alpha V2. W sumie jestem zadowolony.

Marooned, ściąganie Accucel'a 6 wraz z zasilaczem z HK się nie opłaca. Przynajmniej samemu, jeśli nie masz rabatów. Waga jest duża i spore koszta to sama wysyłka.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...