Treker (Damian Szymański) Napisano Styczeń 20, 2014 Udostępnij Napisano Styczeń 20, 2014 Witajcie, od kilku miesięcy pracuję nad nową wersję Forbota. Na początku uspokoję wszystkich, że forum pozostanie w niezmienionej formie, więc po aktualizacji nikt z Was zawału nie dostanie. Jednak zdecydowanie zmieni się portal. Będzie czytelniejszy i ciekawszy. Widoczne będą tam wszystkie artykuły, ładnie sformatowane i zdecydowanie czytelniejsze. Tak jak wspomniałem pracuję nad tym od dawna ~listopad, do końca jeszcze trochę. Nie chce podawać konkretnych terminów. W tej chwili chętnie wysłucham Waszych propozycji. Jakie mielibyście oczekiwania wobec nowej wersji portalu? Nowe funkcje, usunięcie zbędnych funkcji? Bardzo chętnie przeczytam również propozycje artykułów jakie chcielibyście, aby się tam pojawiły. Zachęcam wszystkich do dyskusji 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Styczeń 20, 2014 Udostępnij Styczeń 20, 2014 Wiesz, że ja nie korzystam z portalu, wchodzę zawsze bezpośrednio na forum. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 20, 2014 Autor tematu Udostępnij Styczeń 20, 2014 Sabre, dzięki - to kluczowa sugestia przy budowie jego nowej wersji 😋 Postaram się aby Cie do tego przekonać jak wystartuje. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Styczeń 21, 2014 Udostępnij Styczeń 21, 2014 Ja dokładnie tak jak Sabre. Od czasu gdy się tu pojawiłem może z 5x byłem na portalu, z czego 3 pewnie przypadkowo 😉 Zakładam, że masz statystyki odwiedzin. Możesz się podzielić jaki procent ruchu przypada na portal? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
sosnus Styczeń 21, 2014 Udostępnij Styczeń 21, 2014 A ja od razu wchodzę w nieprzeczytane 😋 Co do zmian na forum: -Myślę że można by dodać kolorowanie składni kodów. -"Kalkulatory dla robotyka" są niezauważalne... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Styczeń 21, 2014 Autor tematu Udostępnij Styczeń 21, 2014 Zakładam, że masz statystyki odwiedzin. Możesz się podzielić jaki procent ruchu przypada na portal? Portal odwiedzany jest 3 razy częściej niż główna strona forum. -Myślę że można by dodać kolorowanie składni kodów. To już zaimplementowałem. Podczas czytania artykułów składnie będzie kolorowana. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Listopad 5, 2014 Udostępnij Listopad 5, 2014 Czy jest szansa na jedną małą zmianę? Do css: @media (max-width: 1115px) { #left-column: display: none; } A do HTML id="left-column" dla tego elementu: ID wedle upodobań, podałem przykład. Po co to? Dopiero od 1116px znika poziomy scroll dla strony. Przy czytaniu na pionowych monitorach ten pasek wprowadza niepotrzebny scroll poziomy, a nie jest tak niezbędny, by wyświetlać go zawsze. Taka namiastka responsywnego układu strony 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Wrzesień 8, 2015 Udostępnij Wrzesień 8, 2015 Jest opcja by podświetlać pozycje w ankiecie, na które oddaliśmy głos? Często ankiety są anonimowe do czasu zakończenia głosowania, co może trwać tydzień i dłużej. Latka lecą, pamięć już nie ta i fajnie mieć wspomaganie od forum na co to te głosy oddaliśmy 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Wrzesień 8, 2015 Autor tematu Udostępnij Wrzesień 8, 2015 Marooned, sugestia słuszna, ale za każdym razem obiecuje sobie, że to koniec modyfikacji aktualnej wersji forum... Kiedyś będzie trzeba przejść na coś nowszego i wszystko pójdzie do kosza. Na ten moment mogę obiecać, że zapisuję to na listę, ale chwilowo nie będę wprowadzał takiej opcji. Zawsze można się podpytać u mnie na PW, to wyciągnę z bazy 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
cybermech Październik 28, 2015 Udostępnij Październik 28, 2015 Może uda się zrobić Forbot-a na tapatalku? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Październik 28, 2015 Autor tematu Udostępnij Październik 28, 2015 cybermech, temat był już omawiany kilka razy na forum. Na ten moment nie planuję integracji z TapaTalkiem. O ewentualnych zmianach będę informował 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
sosnus Luty 8, 2016 Udostępnij Luty 8, 2016 Tak sobie przeglądam kursy z Forobota i pomyślałem, że przydał by się jakiś link do pozostałych części kursu na każdej stronie kursu, na przykład w okolicach "Nawigacja serii artykułów" Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 8, 2016 Autor tematu Udostępnij Luty 8, 2016 sosnus, dzięki za sugestię, właśnie siedzę nad czymś takim. Jednak problemem jest odpowiednie zaprojektowanie takiego spisu treści, aby nie zajmowało zbyt dużo miejsca - chyba skończy się na rozwijanej liście 🙂 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Luty 11, 2016 Autor tematu Udostępnij Luty 11, 2016 Czy jest szansa na jedną małą zmianę?Do css: @media (max-width: 1115px) { #left-column: display: none; } A do HTML id="left-column" dla tego elementu: Obrazek ID wedle upodobań, podałem przykład. Po co to? Dopiero od 1116px znika poziomy scroll dla strony. Przy czytaniu na pionowych monitorach ten pasek wprowadza niepotrzebny scroll poziomy, a nie jest tak niezbędny, by wyświetlać go zawsze. Taka namiastka responsywnego układu strony 🙂 Po 463 dniach informuję, że zmiana została wprowadzona 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Marooned Luty 12, 2016 Udostępnij Luty 12, 2016 Jak facet mówi, że coś zrobi, to zrobi. Nie trzeba mu przypominać co pół roku. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »