Skocz do zawartości

Przycinanie mikrokontrolera

Pomocna odpowiedź

Rajciu, głupszego filmy dawno nie widziałem. Ten procesor produkowany jest w 4 rodzajach obudów: TSOP28, QFN33, TQFP44 i właśnie DIP28. Ktoś źle zamówił czy chciał się pochwalić swoją frezarką? Bo to, że o elektronice nie ma pojęcia to już wiemy. Jakiekolwiek naruszenie struktury obudowy powoduje, że wilgoć powoli dostaje się szczelinami między nóżkami a zalewą aż do struktury i ta, mimo pasywacji ulega zniszczeniu po miesiącu. Taa, jasne, zalał to własną żywicą, która przypadkowo ma taki sam współczynnik temperaturowy rozszerzalności cieplnej jak oryginalna oraz jak ażur z Kovaru na którym leży struktura krzemowa. Brawo.. Na szczęście psiknięcie farbą w sprayu załatwia kilkadziesiąt lat doświadczeń i rozwoju techniki półprzewodnikowej. Że też ludziom nie szkoda czasu na takie bzdury 😥

marek1707, naprawdę myślisz że ten scalak będzie użyty w czymś poważniejszym niż na płytce stykowej? Ludzie mają różne hobby, jedni malują swoje samochody, inni mury, a jeszcze inny bawią się w customowe obudowy do układów scalonych.

Trochę dystansu do otoczenia.

A Ty naprawdę myślisz, że w ogóle będzie gdzieś użyty? Ja jestem pewien, że film był zrobiony wyłącznie dla zabawy, bo samo zmniejszanie nie ma sensu. To właśnie film był celem tej produkcji a nie sam procesor i z tego powodu zaliczam go do kategorii internetowej sieczki pt. "zróbmy coś głupiego, może ktoś to obejrzy i nabije licznik". Rzeczywiście, do takich wytworów staram się mieć dystans jak największy.

• 1 miesiąc później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...