Popularny post skmskm Napisano Listopad 30, 2014 Popularny post Udostępnij Napisano Listopad 30, 2014 Zbudowałem robotyczne auto. Części: - arduino mega2560 - Dwa serwa Standardowe przerobione tgy-s4505b - Dwa serwa mini(jedno skręca,drugie porusza czujnikiem) - Czujnik ultradźwiękowy - GY-271 - cztery koła 60mm - Baterie AAx4 Akumulatorki Samochód ma czujnik tak jak w moim skanerze obracającym się i skanującym otoczenie(tylko jedna warstwa). plany: A tu poukładane element w rzut pionowy: Kompas GY-271(do orientacji kierunku): Zdjęcia przyklejonych wydruków: W trakcie wycinania: Wycięte: Zdjęcia: I jego waga to 462.8g siła odpychająca od podłoża to 32N. Prawdopodobny czas jazdy około godziny. Worklog: https://www.forbot.pl/forum/topics53/robot-na-bazie-samochodu-vt10283.htm Filmiki: 6 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
QUBAX Sierpień 10, 2015 Udostępnij Sierpień 10, 2015 Witaj Projekt mechanicznie jest naprawdę nieźle zrobiony, wygląda solidnie. Swego czasu także zrobiłem coś podobnego, lecz trochę słabszej budowy. Chciałem tylko zasugerować, że gdy twój robot się cofa powinien obrócić koła sterujące w drugą stronę. W innym wypadku zostaje w pułapce gdyż nie może nawrócić. Pozdrawiam Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »