Skocz do zawartości

Który "komputer pokładowy" lepszy?

ThePiotrek

Pomocna odpowiedź

ThePiotrek, to również jest raczej odpowiednik, ale tu przynajmniej masz mikrokontroler w podstawce. Tak więc jest to lepszy wybór. To nie ma znaczenia czy jest oryginalne czy nie, ważne żeby działało dobrze, długo i bezproblemowo łączyło się z kompem.

• Pomogłeś! 1

ThePiotrek, a skąd wnioskujesz, że oryginalne? Za taką cenę jest to raczej nie możliwe. Po drugie, nowe oryginalne Arduino zapakowane są w kartoniki, których nie można otworzyć bez ich uszkodzenia 🙂

• Pomogłeś! 1

Witam ponownie, tym razem jako posiadacz klona Arduino 😃 Chciałem kupić oryginalne, i pomyślałem że w sklepie niedaleko może będzie. Zobaczyłem na internecie - no jest. Szkoda tylko, że jak już byłem w sklepie to się okazało że to jest klon.. (na stronie internetowej widniał chyba oryginał, w każdym razie wyglądał inaczej jak ten w sklepie)

No nieważne, mam takie pytanie, mianowicie: jak podpiąć 2 silniki 12v do Arduino?

Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.
Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę.

jlcpcb.jpg

jlcpcb.jpg

Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay!
   • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit
   • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny
   • Usługa projektowania PCB na zlecenie
   • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony
   • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber
Zobacz również » Film z fabryki PCBWay

Dzięki. Mam 2 silniki 14,5v (przynajmniej tak na nich pisze) z wiertarki, ale z tego co pisze w artykule to muszę sprawdzić jaki maksymalny prąd może on pobierać, tyle że nie wiem jak to zrobić, wiem, jestem lamą.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym może działać lepiej. Więcej na ten temat znajdziesz w Polityce Prywatności.