Skocz do zawartości

Ukończony sterownik oświetlenia z bluetooth

Pomocna odpowiedź

Muszę, no muszę się czepić 🙂

Schody są policzalne, więc "Liczba schodów", nie "Ilość" 🙂

Autoekspozycja kamery może mylić, ale wygląda, jakby jasność świecenia była liniowa, a nie logarytmiczna - 0..5% to duża zmiana, a 60..100% niewielka. Ale tu kamera może oszukiwać.

Dałbym jakiś edytor własnych animacji, bo szkoda nie wykorzystać tego potencjału.

Jak się nie mylę to już raz taki temat wyrzuciłem do kosza. Jest to bez sensu jak już poprzednio zauważyli forumowicze. Na imprezę tak, do użytku nie bardzo.

Sabre, powolne rozświetlanie schodów z kierunku nadchodzenia brzmi dla mnie sensownie, nie razi po oczach w nocy. Podobne rozwiązanie (choć tylko z jedną listwą) tworzę właśnie do kuchni, w przedpokoju mam też czujnik włączający podłogowe podświetlenie jak się w nocy idzie do wc/kuchni. Tak się do tego przyzwyczailiśmy, że bardzo brakuje tego w drugim przedpokoju.

No i to dział "na luzie", więc jakoś bym się nie spinał, ale to tylko moja opinia.

Marooned, na prywatne projekty się nie spinam, ale na, w jakimś sensie komercyjne, tak.

I sam mam tasiemkę ledów w przedpokoju pod szafą zapalaną na miniaturowe czujki PIR gdy ktoś przechodzi.

• 1 miesiąc później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...