Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Witam wszystkich forumowiczów. Jestem pasjonatą elektroniki, sporo programowałem na PC, bawię się także mikroprocesorami AVR. Ostatnio kupiłem raspberry pi 4. 

Ado

• Lubię! 1

Cześć!

Jestem Piotr. Elektroniką zajmuję się od dzieciństwa, a teraz jest to moje hobby przywołujące sentyment z lat, kiedy np. składałem swoje pierwsze radio, czy migacz na multiwibratorze. Zawodowo robię coś zupełnie innego, więc to dla mnie odskocznia.

Pozdrawiam serdecznie,

Piotr

• Lubię! 1

Cześć, postanowiłem po prawie 25 latach przypomnieć sobie wiedzę o lutowaniu i układach 🙂 A wszystko po nieudanym, a raczej tragicznym lutowaniu nowego minijacka w słuchawkach syna starą lutownicą, zakupiłem sprzęt, kurs lutowania z Forbota i dzisiaj rozpoczynam przygodę od początku.

• Lubię! 1

Dzień dobry wszystkim, 
zainteresowałem się tematem naprawiania/budowania urządzeń lata temu od oglądania Pogromców Mitów i czytania książek Lema. Wielokrotnie zaczynałem różne samodzielne próby poznawania tematów elektroniczno - informatycznych i gubiłem się w gąszczu wzorów, cyfr i schematów.
Mam nadzieję, że będę mógł tutaj poznać cierpliwą i łopatologiczną pomoc elektronicznemu jaskiniowcowi. 
Pozdrawiam!

• Lubię! 1

Cześć, witam i pozdrawiam wszystkich. Właśnie zabieram się do pierwszego kursu elektroniki - jestem kompletnie zielony 🙄, chociaż zbliżam się do 60-tki. Zobaczymy, jak to pójdzie. 

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...