Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć, jestem Kuba, mam 21 lat. Od jakiegoś czasu interesuje mnie serwisowanie różnych sprzętów. Postanowiłem podjąć się nauki czegoś nowego i sięgnąłem po zestaw dla początkujących. Jestem w tym zielony, ale myślę, że z moją upartością i wytrwałością uda mi się poszerzyć horyzonty. Fajnie, że istnieje takie forum, na pewno będzie pomocne, szczególnie na początku :) 

• Lubię! 1

Witam, jestem Franek, interesuję się terrarystyką (głównie ptaszniki) a także historią (z naciskiem na XX wiek) i astronomią. Mam 20 lat, na politechnice nie dostałem się na informatykę, więc poszedłem na elektronikę i telekomunikację. Na pierwszym roku elektronika to niestety tylko teoria ale zaowocowało to nowym zainteresowaniem, tak więc trafiłem tutaj. Mam nadzieję, że dzięki Forbotowi uda mi się lepiej zrozumieć tę niesamowitą dziedzinę :) Pozdrawiam wszystkich ciepło!

• Lubię! 1

Cześć, jestem Gabriela. Nie jestem w żaden sposób związana zawodowo z elektroniką, hobbystycznie interesuje się fizyką i nabrałam ochoty żeby pogrzebać dla zabawy.😄

• Lubię! 1

Cześć wszystkim, mam na imię Maurycy i jestem studentem informatyki. Zaczynam kurs z wiedzą poznaną na uczelni. To właśnie przez to odnalazłem nowe zajęcie na wolną chwilę. Chciałbym rozszerzyć umiejętności w tym temacie. Pozdrawiam 😉 

• Lubię! 1
(edytowany)

Cześć, 

Zacznę od tego że ukończyłem technikum o profilu elektryk. Tak więc z elektrycznością mam już trochę wspólnego. Chodź nie pracuję w tym zawodzie to zainteresowanie elektryką czy elektroniką nigdy nie umarło i wykorzystywałem swoją wiedzę na ten temat dla własnych potrzeb czy na czyjąś prośbę 🙂. Np wyprowadziłem komuś instalację elektryczną w mieszkaniu po tak zwanym "fachowcu" który lubił łączyć obwody jak leciało. 😀 Jeśli chodzi o elektronikę to tylko drobne naprawy w domu. Na Forbot trafiłem szukając informacji na temat diody prostowniczej i tu nadmienię że bardzo spodobał mi się sposób w jaki są przygotowane materiały szkoleniowe, czytelne i bogate w ilustracje z przykładami, już nie mówiąc o arduino które zadecydowało o dołączeniu do Forbot. Kierunki techniczne dosyć łatwo mi przychodzą, zobaczymy czy tak samo będzie z elektroniką 😉. Pozdrawiam Łukasz. 

Edytowano przez Zeus
  • Lubię! 1

@sworip cześć Kuba, witam na Forbocie. Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne 🚀

@Exorcist404 cześć Franek 🙂 Oryginalne hobby - oby niedługo dołączyła elektronika dołączyła do Twoich zainteresowań na dłużej.

@gabowska cześć Gabriela, dobry pomysł! Elektronika jest ciekawym hobby dla wielu osób, mam nadzieję, że też będziesz zadowolona!

@krzysztof_SP5 cześć Krzysiek, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@Macy1223 cześć Maurycy, powodzenia w nauce elektroniki w praktyce! W razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

@Zeus cześć Łukasz, witam na Forbocie! Miło słyszeć, że spodobały Ci się nasze kursy. Powodzenia w praktycznych eksperymentach!

Witam Was serdecznie i cieszę się, że mogę razem z Wami wyruszyć w głębiny elektroniki. Ta wiedza przyda mi się w praktyce dnia codziennego

Pozdrawiam, Sistermag

• Lubię! 1

Cześć, jestem Daniel. Kursem zainteresowałem się ze względu na zwiększenie swoich umiejętności w celu naprawy posiadanych urządzeń elektronicznych i elektrycznych oraz budowy prostch lecz niewystępujących na rynku gotowych rozwiązań. Mam za sobą parę polutowanych zestawów od avt, wymienionych złącz oraz innych rzeczy.

• Lubię! 1

Cześć,
Nazywam się Bartek i mam już 43 lata. 
Jako młody człowiek miałem zarówno zapędy humanistyczne jak i techniczne, w liceum postawiłem na to pierwsze, jednak nigdy w pełni nie zrezygnowałem z zainteresowania techniką w bardzo szerokim ujęciu (drobne naprawy telefonów, elektryka, naprawy samochodów, sprzętu AGD).

Ponieważ od dawna zauważyłem, że zrozumienie spraw technicznych przychodzi mi łatwo a potrzebuję nowych wyzwań zapisałem się do szkoły, żeby zdobyć wiedzę i zawód technika automatyka.

Ten kurs mam za zadanie rozwinąć i ugruntować moją wiedzę o szeroko pojętym prądzie elektrycznym jak i zdobyć nowe umiejętności w zakresie elektroniki, głównie cyfrowej.

Pozdrawiam Wszystkich!!!

• Lubię! 1

@sistermag witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@Nyukee cześć Daniel, witam na Forbocie - mam nadzieję, że nasz kurs będzie pomocny 🙂

@KacperKierys3 cześć Kacper, witam na forum - w razie problemów pytaj śmiało na forum 🚀

@Skotisz cześć Bartek, witam na forum - powodzenia w praktycznych eksperymentach z elektroniką 🙂

@marcin80 cześć Marcin witam na forum, powodzenia w nauce!

Witam serdecznie,

Mam na imię Tomasz i uznałem, że nauka elektroniki będzie fajnym kierunkiem samorozwoju, moja wiedza odnośnie elektroniki jest praktycznie zerowa więc od czegoś trzeba zacząć. Mam nadzieje, że z czasem nauczę się podstaw i wciągnę się w w ten cały prąd 🙂

Pozdrawiam

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...