Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć. Mam na imię Paweł zawsze chciałem zrobić coś fajnego coś co by działało, jakiegoś robota lub jakąś namiastkę inteligentnego domu. I tak natrafiłem na kurs arduino. I w tym miejscu chciałbym od razu zapytać czy do kursu podstaw arduino można zamiast polecanego zestawu ARDUINO UNO wykorzystać ARDUINO UNO R4 WiFi ?

• Lubię! 1

Cześć. Jestem tu nowy wiec na wstępie chciałem się przywitać. Na imię mam Paweł lat 45. i na starość postanowiłem się czegoś jeszcze nauczyć, mam nadzieje że z waszą pomocą coś z tego wyjdzie. 

• Lubię! 1

Hej .

Jestem Michał , lat 46 .

Chcę zrobić interaktywny stół do Rpgów którego sercem bedzie malinka i wpadłem do was bo na pewno bedę potrzebował pomocy merytorycznej .

Witam wszystkich

• Lubię! 1

Witam serdecznie, nazywam się Adrian mam 33lata z zawodu jestem elektrykiem chciałbym rozwinąć swoje zainteresowanie elektroniką która przydaje mi się w życiu codziennym prywatnym jak i zawodowym, serdecznie pozdrawiam

• Lubię! 1

Witam wszystkich serdecznie! Zacząłem interesować sie elektroniką odkąd znajomy mnie w to wkręcił i nie załuję. Niedawno natknąłem się na ten kurs i nie mogłem odpuścić sobie doszlifowania się w tej dziedzinie dlatego tutaj jestem. Cieszę się że mogę tu być.

• Lubię! 1

@Piotr3k1 cześć Piotr, witam na Forbocie. Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne - powodzenia!

@yankess1100 cześć, witam na forum 🙂

@pijajempi witam na Forbocie 🚀

@feeleek cześć Paweł, witam na Forbocie. Na początek zalecałbym jednak korzystanie z podstawowego UNO - będziesz miał pewność, że wszystkie biblioteki działają poprawnie. Przy nowym Arduino możesz napotkać jakieś niespodzianki, ale możesz oczywiście próbować 🙂

@forbit2 witam na Forbocie - w razie problemów pytaj śmiało na forum!

@Czapaxp witam na forum i zachęcam do stałej aktywności 🙂

@majki2306 cześć Michał - mam nadzieję, że uda Ci się zrealizować taki projekt!

@deeper2 cześć Adrian, witam na Forbocie. Mam nadzieję, że elektronika stanie się również Twoim hobby!

@brakuu witam na Forbocie i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🚀

Cześć, jestem Jacek i mam 23 lata. Moja przygoda z elektroniką zaczęła się od mojego taty i jego pasji do słuchania muzyki. Przez mój dom przewinęło się sporo akustycznych wzmacniaczy mocy i zaczęło mnie zwyczajnie zastanawiać co w tych "czarnych skrzynkach" się dzieje... no i wpadłem. Czas leciał, pasja się rozwijała i dziś studiuję elektronikę na politechnice. Co prawda głównie interesują mnie zagadnienia z dziedziny analogowej, ale współcześnie ciężko działać bez znajomości mikrokontrolerów czy programowania więc i w tych aspektach coś się działało. Dołączyłem do społeczności forum, ponieważ szukam inspiracji oraz osób, z którymi mógłbym wymienić się wiedzą. Miło mi was wszystkich poznać!

• Lubię! 1

@Sheppard25 cześć Mateusz, witam na Forbocie! Elektronika to ciekawe hobby - na pewno się wciągniesz!

@SheinZ_01 cześć Jacek, witam na forum 🙂 Mikrokontrolery i programowanie to faktycznie obecnie "podstawa". Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne!

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...