Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

(edytowany)

Cześć!

Mam na imię Jerzy i jestem emerytem elektronicznym ale zawsze młody duchem. Od najmłodszych lat interesowała mnie technika a elektronika szczególnie mocno bo związałem się z nią zawodowo. Byłem w przeszłości krótkofalowcem (pozwolenie wygasło i nie wznowiłem go bo skakanie po dachach w celu montażu anten jest dla mnie nieosiągalne). Mocno wspieram wszystkich młodych i chętnych poznawania tajników elektronicznych. 

Edytowano przez Preskaler
  • Lubię! 2

@Jacke cześć Jacek, witam na Forbocie - mam nadzieje, że nasze kursy będą pomocne. Powodzenia!

@Preskaler witam na forum i zachęcam do stałej aktywności!

• Lubię! 2

Cześć 🙂  Mam na imię Mateusz, 30 lat, większość swojego życia zawodowego przepracowałem w gastronomii, a trafiłem tutaj, bo przestał działać mi pasek ledowy. Zacząłem czytać o tym jak działa, potem czym jest w ogóle prąd, a po wielu godzinach czytania i oglądania materiałów, między innymi z kursu forbot, odkryłem ogromne zainteresowanie tematem. Jestem pod wrażeniem jak mało wiem o urządzeniach, z których korzystam na codzień. Odebrałem właśnie swój pierwszy zestaw i pora w praktyce zobaczyć to o czym czytałem 😄

• Lubię! 1

Cześć, mam na imię Robert. Mam 52 lata, na naukę nigdy nie jest za późno. Chciałbym podziękować koledze Waldemarowi od którego dostałem kurs podstaw arduino w prezencie. Poziom 1. Do boju :-)

• Lubię! 2

@rperz cześć Robert, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce 🙂

@K60R cześć Krzysztof, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum!

Też witam Wszyskich serdecznie. Elektronika to na prawdę piękna dziedzina. Wystarczy tylko sobie wyobrazić jak wyglądałby świat bez niej. Pamiętam z dzieciństwa jaką magię miał najpierw głośnik radiowęzłowy a potem wspaniałe radio z zielono-żółtą, podświetlaną skalą i MAGICZNYM OKIEM. Ileż czasu przy nich spędziłem. Słuchałem wszystkiego a słuchowisk szczególnie oczekiwałem. Długo potem przyszła telewizja i też w pierwszym momencie podbiła moje serce ale jednak co radio to radio. Telewizja to złodziej czasu a przy słuchaniu radia prawie wszystko można robić. A jaka frajda jak się słucha własnoręcznie zrobionego!😁

• Lubię! 1

Cześć, jestem związany z komputerami "od strony kodu" a z elektroniką miałem tylko styczność na jednym semestrze studiów.
Chcę poznać tę dziedzinę głębiej i hobbistycznie potworzyć ciekawe dla mnie projekty.
Super robota z portal i forum, zabieram się za naukę 🙂

• Lubię! 1

Cześć! Krzychu z tej strony. Elektroniką interesuję się pod kątem zastosowań muzycznych. Zbudowałem sobie kilka fajnych rzeczy, takich jak syntezatory analogowe ze sterowaniem cyfrowym, czy też harfę laserową. Współuczestniczę też w przedsięwzięciu w którym projektujemy niewielkie płytki z podzespołami syntezatorów do montażu m. in. na płytkach stykowych. W sumie mój pierwszy post jest już pod tematem I2S na STM32, a ten jest drugi.

Może czasami tutaj będę zaglądał i szukał inspiracji

Witajcie 😄

• Lubię! 1

Cześć wszystkim na imię mi Tomek jestem już po 50...   i mam 28 lat. 😄 Szukałem nowej wiedzy, wyzwań, hobby i tak trafiłem do Was. W tej dziedzinie jestem totalnym laikiem, ale  dość szybko się uczę i mam nadzieje, że zostanę z Wami na dłużej.  POZDRAWIAM!

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...