Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Hej. Jestem Mateusz, mam 27 lat. Od niedawna pracuję jako podinspektor ds. oświetlenia w ZDM, wcześniej serwisowałem turbiny wiatrowe, zajmowałem się rekonstrukcją rzemiosł dawnych, studiowałem informatykę i wiele innych 🙂
Użytkownik eletroniki, który w końcu chciałby poznać sposób działania wszystkiego co siedzi "pod maską". Wymarzony projekt - sklejenie własnego drona FPV.

• Lubię! 1

Dzień dobry Wszystkim! Trafiłem do tego miejsca dzięki artykułom – i linkom pod tekstami – pana Piotra Górskiego, który zachęcił mnie do powrotu do dawnego hobby. W kontakcie!

• Lubię! 1

Cześć wszystkim! 

Zanim zacząłem się zajmować elektroniką byłem informatykiem. Po czasie jednak zrozumiałem, że o wiele bardziej ciekawi mnie jak to wszystko jest zbudowane. Jak to jest, że komputer działa? Potem naprawiałem zabawki i elektronarzędzia. Ostatnio coraz więcej tworzę, będę się dzielił ciekawszymi projektami. Albo prosił o pomoc 😉

• Lubię! 1

@m_trzeciak cześć Mateusz, witam na forum i życzę udanych eksperymentów z elektroniką w praktyce!

@snopeusz witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum 🙂

@Spark witam na forum i zachęcam do dzielenia się opisami swoich DIY 🚀

Witam, mam na imię Norbert. Elektroniką interesuję się od kilkunastu lat. Ma to spory związek z moją pracą zawodową oraz prywatnie spędzam sporo czasu z projektami związanymi z elektroniką. Obecnie pracuję nad kolejnym projektem z wykorzystaniem Maixduino AI - K210, gdzie będę wykorzystywał sztuczną inteligencję do sterowania oświetleniem w mieszkaniu.

• Lubię! 1

Dzień dobry

Mam na imię Paweł i bardzo spodobała mi się elektronika. W przyszłości chciałbym zostać elektronikiem. Dzięki kursom od forbota sporo się nauczyłem umiem robić różne układy. Zacząłem się też bawić Arduino.

Dziękuję.

Cześć, Jarek z tej strony.

Elektroniką zainteresowałem się na studiach informatycznych - magisterskich, na przedmiocie Innowacyjne technologie - sieci sensorowe i przemysł 4.0.

Myślę, że najwięcej będę się bawił w STM32 lub Arduino Uno - czas pokaże.

Pora przystąpić do kursów 😉

• Lubię! 1

Heja, jestem Aleks, mam 28 lat. Ukończyłem informatykę na polibudzie, ale po niecałych 4 latach w zawodzie już musiałem zrobić sobie przerwę i przemyśleć na spokojnie, co chcę robić w życiu, co też daje mi chociaż trochę satysfakcji x) Marzeniem jest otworzenie własnego serwisu konsol i, dlatego hobbystycznie zacząłem sobie przeglądać jak takie konsole działają pod spodem, zaczynając od tych bardziej retro (do których mam sentyment). Także nastawiam się kursami na rozwój hobby, ale jak dzięki nim wpadnie kiedyś parę groszy, to byłoby super 😉 Pozdro wszystkim!!

• Lubię! 1

@Dotknalem230V cześć Jarek, witam na forum 🙂 Mam nadzieję, że nasze kursy będą pomocne! Arduino warto znać, bo przydaje się w wielu projektach, a STM32 to droga do bardziej profesjonalnych zastosowań - trudniej zacząć, ale docelowo większe możliwości.

@Anlaki cześć Aleks, witam na Forbocie i zachęcam do stałej aktywności na forum 🚀 Elektronika to ciekawe hobby, jest duża szansa, że się wciągniesz!

(edytowany)

Dzień dobry wszystkim!

Jestem Hubert, mam 36 lat, wracam na studia (EiTI) po długiej przerwie. Mam bardzo nierówny poziom umiejętności; z jednej strony przyuczam naszych stażystów do lutowania i montażu a z wadami 'software' przychodzą do mnie koledzy siedzący w tym od lat... z drugiej strony schematy w moich rękach służą nierzadko mniej niż mapa niewidomemu. Mam nadzieję, że praca nad kursami oraz Wasze wsparcie pomogą mi uzupełnić braki. Zaczynam od Podstaw Elektroniki i Arduino, planuję przejść systematycznie do STM.

Przydadzą się również jako odskocznia od długich pierwszorocznych wieczorów siedzenia nad analizą matematyczną czy teorią układów logicznych ;).

Edytowano przez hjs
  • Lubię! 1

@hjs Cześć Hubert! Świetnie, że postanowiłeś dołączyć do naszego forum, mam nadzieję, że kursy będą dla Ciebie wartościowe i pomogą rozwinąć nowe umiejętności 🙂 Powodzenia w nauce i obyś został z nami na dłużej! 🚀

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...