Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

@TechKraw Cześć Jacek! Jeśli interesujesz się elektroniką i programowaniem to nasze forum to idealne miejsce dla Ciebie! Mam nadzieję, że kurs będzie przydatny 😁
@LeszekMat Witaj na Forbocie! Cieszę się, że do nas dołączasz i chcesz dzielić się swoimi projektami! Zachęcam do stałej aktywności 🙂

Witam,

mam na imię MIchał i chciałem się przywitać na tym Szanownym Forum - widzę że jest tu fajna atmosfera, pomocni forumowicze oraz niezła baza wiedzy.

Moją pasją jest informatyka i elektronika, choć nie zajmuję się tym zawodowo - zawsze ciągnęło mnie do tych tematów - popełniłem hobbystycznie kilka projektów ale ogranicza mnie dość mocno czas i brak dostatecznej wiedzy, mam nadzieję że w tym miejscu będę mógl się co nieco rozinąć pod okiem wybitniejszych umysłów...

Dzięki 

• Lubię! 2

Witam,

mam na imię Michał, mam 16 lat i jestem zainteresowany elektroniką. Chodzę do technikum na ten kierunek, ale niestety z powodu własnej głupoty zostałem trochę w tyle z materiałem. Staram się nadrobić i nauczyć jak najwięcej zanim będę musiał zdawać egzaminy praktyczne, a może nawet nauczyć się czegoś z innych dziedzin. 

• Lubię! 2

Cześć, mam na imię Marcin. Mam 28 lat i od dłuższego czasu fascynuje mnie elektryka/ elektronika ,ale jakoś wzbraniałem się przed podjęciem kursu do momentu, aż nie otrzymałem go w prezencie. Dzisiaj zaczynam tą przygodę i poszerzanie wiedzy. Mam nadzieję że moja fascynacja tą tematyką nie zgaśnie tylko dzięki waszym kursom zacznę więcej się tym bawić hobbistycznie i przy okazji poszerzać swoją wiedzę 😁.

Pozdrawiam wszystkich 👋.

• Lubię! 1

Cześć cieszę się że tu jestem i że to miejsce istnieje, jestem Emilka aktualnie tylko skromny uczeń, z marzeniem o posiadaniu podstawowej do prostych projektów wiedzy /umiejętności w dziedzinie elektroniki, a w przyszłości kto wie może i bardziej szczegółowej wiedzy z pozostałych dziedzin tego forum.

Trafiłam tu z "winy" kursu o podstawach elektroniki. Więc jak można się domyślić o elektronice (i w sumie forach internetowych też) nie mam zielonego(ani jakiegokolwiek innego koloru) pojęcia. Więc mówię (piszę) witajcie wszyscy, i znikam by zacząć ogarniać kurs (chcę zrobić jak najwięcej przed rozpoczęciem roku szkolnego)

• Lubię! 1

Cześć, jestem Kuba, mam 40 lat i zajmuję się programowaniem.

Od dawna chciałem wejść w świat elektroniki, ale brak czasu i słomiany zapał nie ułatwiały zadania. Troszkę skubnąłem wiedzy na studiach, ale to było dawno…

Ostatnio trafiłem na wykłady prof. Behzada Razevi'ego na YT (Razavi Electronics1) i po pierwszym "odcinku" stwierdziłem, że ze względu na styl i podejście prowadzącego obejrzę wszystko. Tak zrobiłem, wraz z zaleceniem robienia notatek kolorowymi długopisami. Ale jak potem wracałem do tych notatek, to okazało się, że sporo rzeczy już wyparowało z mojej pamięci. Dlatego postanowiłem zrobić drugą rundę z tymi wykładami, ale tym razem zacząłem robić fiszki do programu Anki (https://apps.ankiweb.net/). Mam już teraz coś koło 80% materiału przetworzone, zostały mi tylko 4 wykłady z MOSFET-ów i cztery ze wzmacniaczy operacyjnych.

Pomyślałem, że skoro poświęciłem tyle czasu, to warto się podzielić tym co mam z innymi zainteresowanymi.

Tylko nie wiem czy mi wolno na tym forum to zrobić, a jeśli tak to gdzie najlepiej założyć wątek z linkami, bo do efektywnej pracy z tymi wykładami trzeba znać m.in. prawo Ohma, prawa Kirhoffa, twierdzenie Thevenina i podstawy całkowania i różniczkowania. Jednak odrobinę matematyki i fizyki tam jest, ale nie jakoś przesadnie dużo, chyba.

Starałem się treść wykładów rozbić na jak najmniejsze "kawałki" tak, żeby każde pytanie było możliwie proste w odpowiedzi…

Więc proszę o info czy i jak mogę się podzielić 🙂

• Lubię! 2

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...