Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

A tak na marginesie to bateria 9V miała 7V  (świeżo zakupiony zestaw) , po przejściu paru zadań, spadła jeszcze niżej :), tak , że do obliczeń musiałem to uwzględnić :). sprawdzane na 2 miernikach, trzeciego już mi się nie chciało podpinać. Dla mnie to oczywiste , że należy brać poprawkę na źródło zasilania , ale początkujących to może nieco bulwersować (co już nie raz miało miejsce).

• Lubię! 1

Część wszystkim. Z tematem Arduino spotkałem się po raz pierwszy podczas budowy mojego plotera CNC, co bardzo mi się spodobało. Obecnie chce się bardziej wgryźć w temat. 

@Optymistka dla mnie to nie problem - jednak dla firmy , która to produkuje to już jest raczej poważny.  Nie moja sprawa , jestem zadowolony z zestawów (zakupiłem 3 w jednym) oraz kubek Forbota 🙂

• Lubię! 1
(edytowany)
cout << "Dzień Dobry" << endl;

Jestem Janek i wróciłem do Forbota po prawie 7 latach przerwy, kiedy chciałem lepiej poznać elektronikę tuż po liceum. Pora dokończyć kurs 🦾 , bo jak powiedział Tytus Liwiusz :

Cytat

Potius ser quam numquam.

Lepiej późno niż wcale.

Edytowano przez XKXKX
  • Lubię! 1

Witam, mam na imię Michał mam 19 lat i zainteresowałem się elektroniką i robotyką tuż po skończeniu liceum, gdy w moje posiadanie weszła książka o robotyce. Interesuję się również kodowaniem, na teraz znam tylko C++ i uczę się Pythona. Muszę przyznać że przeraża mnie ilość dziedzin i tematów o których nie mam bladego pojęcia, dlatego postanowiłem zacząć samemu się ich uczyć.

Pozdrawiam!

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...