Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry 🙂 jestem nauczycielem. Pracuję w szkołach podstawowych. Swoją pracę dokumentuję i publikuję w mediach społecznościowych jako Piotr3k.belfer. W szkole mamy kilka sztuk zestawów do podstaw arduino. Z programowaniem nigdy się nie wiązałem, to mój debiut. 

• Lubię! 2

@Piotr3kbelfer Witaj na forum! Super słyszeć, że kursy Forbota sprawdzają się w szkole - to zawsze cieszy! 🙂 Mam nadzieję, że nasze forum ułatwi Ci wejście w świat programowania, zachęcam do stałej aktywności i dzielenia się swoimi doświadczeniami 🚀

• Lubię! 1
(edytowany)

Czesc wszystkim!

Ja rowniez jak poprzednik na codzien zajmuje sie programowaniem. Zepsula mi sie myszka i musze wymienic w niej jedna czesc, ktora wymaga lutowania. Postanowilem wiec nauczyc sie lutowac. Natomiast zanim to, chce poznac podstawy elektroniki zeby wiedziec co robie.

Mam tez duza potrzebe nauczenia sie tego zeby zaczac dokonywac drobnych napraw domowych na wlasna reke. Wydaje sie to byc bardzo ekscytujace.

Zaczalem juz przechodzic pierwszy kurs i bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam forumowiczow 🙂

Edytowano przez codeedward
  • Lubię! 2

@Riczi Cześć Witek! Mam nadzieję, że nasze forum będzie dla Ciebie inspiracją do dalszego rozwijania pasji 😀 Zachęcam do stałej aktywności!
@codeedward Witaj na forum 🙂 Świetnie, że chcesz się rozwijać i nabywać nowe umiejętności! Trzymam kciuki, by kursy były pomocne 🚀

Witam wszystkich! Mam 40 lat i postanowiłem przygotować sobie kąt na majsterkowanie i nauczenie się elektroniki. 
Było to moim dziecięcym marzeniem, ale nie było kiedyś takich możliwości.. no i waszego forum 🙂 

P.S. Jak wam postawić co jakiś czas kawkę? 🤔

• Lubię! 1

Witam. Dominik tej strony, 28 lat. Od niedawna zacząłem się interesować elektroniką, przyszłościowo patrzę w kierunku rozpoczęcia studiów zaocznych "Mechatronika". Jestem jeszcze zielony, ale myślę, że z pomocą forum i pierwszych projektów DiY będzie dużo lepiej. Pozdrawiam !

• Lubię! 1

Witam serdecznie, jestem Tomek. Zawodowo zajmuję się organizacją i analityką w firmie produkcyjnej już od ponad 20 lat.  Programuję w C/C++ dla przyjemności i rozrywki rozwiązując w wolnych chwilach zadania algorytmiczne. Python'a wykorzystuję czasami do ML, NN, LLM i analityki biznesowej. Niedawno zainteresowałem się Mechatroniką poprzez kursy zawodowe i z racji zgłębiania tematów powiązanych z moim kursem trafiłem na stronę Forbot'a z przystępnie objaśnianymi zagadnieniami z Elektroniki + Mikrokontrolery.. Dziękuję Forbot!!!. 
Kilka zestawów z kursami Forbot'a odebrałem dzisiaj z paczkomatu - cel: przerobić to wszystko w nadchodzące chłodne jesienno-zimowe wieczory i zrozumieć co nieco.. 🙂

• Lubię! 1

@majowykrzak Witaj na forum! Świetnie, że postanowiłeś spełniać marzenia z dzieciństwa 😁 Zachęcam do stałej aktywności! Jeśli chodzi o "postawienie kawki", to na ten moment nie mamy takiej opcji wsparcia, jeśli coś by się w tej kwestii zmieniło - damy znać 🙂
@JaDays Cześć Dominik! Cieszę się, że do nas dołączasz, mam nadzieję, że nasze forum będzie dla Ciebie inspiracją w dalszym rozwoju 🚀
@tsmroz Witaj na forum Tomek! Świetnie słyszeć, że nasze materiały pomogły Ci podczas nauki! Życzę dużo satysfakcji, inspiracji i dobrej zabawy podczas pracy z kursami Forbota! 😀

Cześć wszystkim!
Postanowiłem zrobić "tablicę montesori" dla syna, a na niej jakieś świecidełka. Zapytałem się ChataGPT jak to zrobić i wkręciłem się w temat 🙂 Wydałem tysiaka na allegro na milion losowych rzeczy! Następnego dnia pierwszy raz złapałem lutownicę do ręki i lutowałem ledy do rezystorów - w 3 godziny 32 luty - z czego połowa następnego dnia odpadła 😄 Obejrzalem filmiki na necie i już dużo lepiej poszło 🙂 

Chat polecił mi Forbot do dalszej nauki i o to jestem z zestawami Mistrzów! 🙂 

• Lubię! 1

@Projektsp7 Witaj na Forbocie! 🙂
@dosia_pati Cześć Dorota! Świetnie, że postanowiłaś wrócić do dawnych zajęć 😃 Mam nadzieję, że nasze forum będzie dla Ciebie pomocne! 
@Kajti Cześć! Super, że prezent dla syna zmotywował Cię do zdobywania nowych umiejętności 🙂 Cieszę się, że trafiłeś na nasze forum, zachęcam do stałej aktywności 🚀

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...