Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Cześć Wam, nazywam się Robert lat 33. obecnie pracuję w pobliżu przenosników tasmowych. Próbuje swoich sił na studiach automatyki by może w przyszłości umieć coś więcej w ich kierunku. Nie znam jeszcze swojego celu ale mam nadzieje ze kursy pomogą mi się dowiedzieć czy to dla mnie. Pozdrawiam 🙂

• Lubię! 1

Witam. Mam na imię Piotr. Kupiłem zestaw robota do złożenia z wnukiem. Chciałbym go zainteresować czymś innym niż tylko telefon i telewizja. Posiadałem kilkadziesiąt lat temu podstawową wiedzę na temat elementów elektroniki.

Dostałem z zakupem jakiś kod. Gdzie powinienem go wpisać?

• Lubię! 1

@Slawekem69 Witaj Sławek! Życzę powodzenia w zgłębianiu świata elektroniki, a w razie problemów - pisz śmiało na forum 😃
@proomil Cześć Marcin! Świetnie, że do nas dołączasz, chętnie zobaczymy Twoje projekty DIY na forum 🚀
@glowaczdawid Cześć! Świetnie, że postanowiłeś do nas dołączyć 🙂 Mam nadzieję, że nasze forum pomoże Ci w zdobywaniu wiedzy!
@Strzyga Witaj Robert! Mam nadzieję, że kursy przypadną Ci do gustu i okażą się pomocne 😁 Życzę powodzenia w zgłębianiu świata elektroniki!
@szociu Witaj Piotr! Super, że wprowadzasz wnuka w świat elektroniki, życzę Wam powodzenia w budowaniu robota! Jeśli chodzi o kod - wygląda na to, że już sobie poradziłeś z rejestracją 😁

Serwus! Z tej strony Michał- nauczyciel i właściciel szkoły rysunku na warszawskiej Pradze! Generalnie naszymi narzędziami są ołówki, kredki i makery, ale czasem wykorzystujemy tez tekturę, nożyczki i klej na gorąco. Pora przyjrzeć się też drukowi 3d i potencjalnemu wykorzystaniu elementów do edukacji. 

• Lubię! 1

Mam na imię Irena. Mam lat 61 i przywilej uczenia się tego, co chcę, a nie tego, co muszę. Chciałabym wobec tego nieco poznać Arduino. Zawodowo zajmuję się nauczaniem matematyki.

• Lubię! 1

@Inventorium Cześć Michał! Świetny kierunek - druk 3D otwiera masę kreatywnych możliwości w edukacji 🌟 Powodzenia w eksperymentach! 🚀
@hithot Witaj na Forbocie! Zachęcam do stałej aktywności 🙂
@Irena60 Witaj Irena! Cieszę się, że postawiłaś właśnie na świat Arduino! Mam nadzieję, że na naszym forum znajdziesz inspirację do nauki 😊

Dzień dobry.Jestem tu nowy i zielony.Zaczynam powrót do przeszłości.Kiedyś za młodu zacząłem się interesować elektroniką,ale pęd życia sprawił ,że nie poszedłem dalej.Były to lata 70 te i 80-te.Trochę też handlowałem sprzętem,płytami winylowymi a póżniej kasetami i płytami cd.Ale nigdy nie zgłębiałem działania sprzętu.Zaczęło się niedawno od naprawy starego walkmana Sony,który córka kupiła po 1 komunii.Póżniej naprawa boomboxa Philips.Wymiana pasków,czyszczenie ,smarowanie.Ostatnio wymiana laserów w wieży Grundig i kolejnym boomboxie Philips.Na naprawę czeka gramofon Artur i boombox Panasonic.To tyle z moich ,,osiągnięć".Wiek już słuszny,ale może z pomocą forumowiczów uda się jeszcze czegoś nauczyć.Jeszcze raz witam Wszystkich i pozdrawiam.

• Lubię! 1

Dzień dobry. Z tej strony Sebastian lat 28. Nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z elektroniką jeśli chodzi o pracę z nią. Chciałbym nauczyć się o tym tyle, na ile starczy mi chęci. Najbardziej chciałbym nauczyć się modować retro konsole, lub stworzyć swoją własną. Mam nadzieję że te nauki mi pomogą.

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...