Skocz do zawartości

Wątek zbiorczy: powitania użytkowników

Pomocna odpowiedź

Dzień dobry,

Jestem Kotoscar z sierścią dobrze już przyprószoną siwizną. Politechnika Warszawska dała mi tytuł inżyniera Automatyki jednak całe moje życie zawodowe związane jest z IT i dużymi systemami bazodanowymi. Elektronika? Owszem, w technikum zbudowałem wzmacniacz lampowy bo półprzewodniki dopiero się pojawiały. Programowanie - tu już znacznie lepiej - od Assemblera IBM/370 (zdradzam swój wiek :)) poprzez C, C++, Algol, Fortran, Pascal, Cobol... Skończę bo trochę tego było a niektóre języki są już w muzeum IT.

Wracam do elektroniki - chcę wjechać do wąskiego garażu. Dwa, może trzy czujniki odległości HC-SR04, serwo SG-90 (z piękną kierownicą) podpięte do Arduino czyli trochę kości, trochę automatyki i sporo programowania czyli to co tygryski lubią najbardziej.

Miło mi dołączyć do Waszego grona,

z pozdrowieniami - Kotoscar

• Lubię! 1

Cześć wszystkim,

Jestem Bartek, mam 28 lat i jestem z zawodu inżynierem Konstruktorem CAD/Inżynierem Mechanikiem. Kończyłem MiBM na AGH. Dołączyłem do kursu Forbot by poszerzyć swoje kwalifikacje, głównie pod kątem Automatyki. Trudno o domowy zestaw do Pneumatyki/Hydrauliki (z którymi mam więcej styczności na co dzień), więc padło na kabelki 😄

• Lubię! 1

Witam, jestem tutaj bo mój dziadek był elektronikiem a tata jest informatykiem więc chciałby kontynuować rodzinną tradycję. Tak poza tym cieszę się że mogę tu być i uzyskać pomoc od innych.

• Lubię! 1

@marques Witaj na Forbocie! Super, że do nas dołączasz 🙂 Mam nadzieję, że będziesz aktywnie działać i dzielić się swoim doświadczeniem na forum! 😁
@Dybel Cześć Bartek! Cieszę się, że postanowiłeś do nas dołączyć, życzę powodzenia podczas pracy z kursem! 🚀
@dimkowalscy Witaj! Fajnie, że jesteś z nami - forum to idealne miejsce, żeby rozwijać te tradycje 😃 Powodzenia w pierwszych projektach!

Witam,

Z elektroniką wcześniej nic mnie nie łączyło, jednak od jakiegoś czasu temat coraz bardziej mnie wciągał. Chciałbym móc nauczyć się wszystkiego związanego z elektroniką!

• Lubię! 1

Mam na imię Sławek.  Mam 57 lat Z zawodu jestem elektromechanikiem samochodowym ale tylko z zawodu "takim jak to mówię od maluchów i polonezów"😀 . Obecnie jestem kierowcą ciężarówki. Zawsze interesowała mnie technika elektryczna ale życie napisało inny scenariusz. Nadchodzi okres kiedy będę mógł się nareszcie zająć swoją pasją .Do samochodów raczej nie wrócę ale elektrotechnika i owszem. Tak po prostu hobbystycznie.  Zaczynam od początku jak w pierwszej klasie zawodówki. Liczę na jakieś wsparcie w razie takiej  potrzeby . Witam i pozdrawiam wszystkich .

• Lubię! 1

Dzień dobry, hej, cześć i czołem.

Mam na imię Marcin, Od jakiegoś czasu interesuje mnie DIY w szerokim zakresie. Sądzę, ze znajdę tu coś odpowiedniego dla siebie:)

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...