Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Napisano

Cześć, chciałem wam przedstawić mojego robota "Ambitny Albert"

Nazywa się tak bo może być robotem Beam i Line Folever, ja zrobiłem go na robota Beam.

A teraz kilka fotek :

A tutaj filmik :

Przepraszam za słabą jakość filmiku 🙁

IMG_4b44eeb70056e9045.thumb.jpg.2c7f8a4fc8c68e728bd04967c18fa432.jpg

nie wiem czy dobrze myślę, ale robot BEAM to robot który nie ma "procesora" a ty zrobiłeś światłoluba (light seeker).

Robocik, ok tylko szkoda że gotowiec. Jak na początek tak czy siak jest OK

Robocik, ok tylko szkoda że gotowiec.

Od gotowców czasem najlepiej zaczynać... prawie połowę młodych elektroników wychowały np. kity z AVT. Więc jeśli to twój pierwszy robot to gratulacje (nawet lutowanie gotowca jest bardzo fajną sprawą i pouczającą!!)

Od gotowców czasem najlepiej zaczynać... prawie połowę młodych elektroników wychowały np. kity z AVT

Masz 90% racji, niech żyją kity AVT. Jedyny problem jest taki, że wszystko wporządku o ile ktoś zrobi, zrozumie jak to działa i czegoś się przy tym nauczy (i to niekoniecznie lutowania), a nie zlutuje, włączy i poleci kupić nowy, a potem nie wie co to tranzystor (to oczywiście nie jest aluzja do Kera).

Dziękuję, tak to mój pierwszy robot.

I jest tzw. gotowcem

I przyznam się... Że tata pomógł mi trochę przy lutowaniu wszystkiego razem (tych trójkątów i dwóch płytek) bo to jest ta duża lutownica.

Taka:

Bo ja mam taką o wiele większą.

Obrazek

Bo ja mam taką o wiele większą.

Chodzi co o stacje lutowniczą ?

Nie wiem, może, ja się nie znam, ale wiem że to lutownica

O coś takiego mi chodziło, jestem początkującym i nie wiem jeszcze nazw poszczególnych rzeczy.

• 2 tygodnie później...

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...