Kera Napisano Styczeń 6, 2010 Udostępnij Napisano Styczeń 6, 2010 Cześć, chciałem wam przedstawić mojego robota "Ambitny Albert" Nazywa się tak bo może być robotem Beam i Line Folever, ja zrobiłem go na robota Beam. A teraz kilka fotek : A tutaj filmik : Przepraszam za słabą jakość filmiku 🙁 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamilw Styczeń 6, 2010 Udostępnij Styczeń 6, 2010 Bardzo fajny robocik. Powiedz tylko czy to twój pierwszy i co w nim zastosowałeś. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mihau Styczeń 6, 2010 Udostępnij Styczeń 6, 2010 Tu wszysttko w sumie jest opisane: http://www.trobot.pl/Ambitny-Albert Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kemustek Styczeń 6, 2010 Udostępnij Styczeń 6, 2010 nie wiem czy dobrze myślę, ale robot BEAM to robot który nie ma "procesora" a ty zrobiłeś światłoluba (light seeker). Robocik, ok tylko szkoda że gotowiec. Jak na początek tak czy siak jest OK Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
madik Styczeń 6, 2010 Udostępnij Styczeń 6, 2010 Robocik, ok tylko szkoda że gotowiec. Od gotowców czasem najlepiej zaczynać... prawie połowę młodych elektroników wychowały np. kity z AVT. Więc jeśli to twój pierwszy robot to gratulacje (nawet lutowanie gotowca jest bardzo fajną sprawą i pouczającą!!) Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Styczeń 7, 2010 Udostępnij Styczeń 7, 2010 Od gotowców czasem najlepiej zaczynać... prawie połowę młodych elektroników wychowały np. kity z AVT Masz 90% racji, niech żyją kity AVT. Jedyny problem jest taki, że wszystko wporządku o ile ktoś zrobi, zrozumie jak to działa i czegoś się przy tym nauczy (i to niekoniecznie lutowania), a nie zlutuje, włączy i poleci kupić nowy, a potem nie wie co to tranzystor (to oczywiście nie jest aluzja do Kera). Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kera Styczeń 7, 2010 Autor tematu Udostępnij Styczeń 7, 2010 Dziękuję, tak to mój pierwszy robot. I jest tzw. gotowcem I przyznam się... Że tata pomógł mi trochę przy lutowaniu wszystkiego razem (tych trójkątów i dwóch płytek) bo to jest ta duża lutownica. Taka: Bo ja mam taką o wiele większą. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Styczeń 7, 2010 Udostępnij Styczeń 7, 2010 Jeśli polutowałeś to tzw. rynnówką do respekt :O 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
nikosss Styczeń 7, 2010 Udostępnij Styczeń 7, 2010 Obrazek Bo ja mam taką o wiele większą. Chodzi co o stacje lutowniczą ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kera Styczeń 7, 2010 Autor tematu Udostępnij Styczeń 7, 2010 Obrazek Bo ja mam taką o wiele większą. Chodzi co o stacje lutowniczą ? Nie wiem, może, ja się nie znam, ale wiem że to lutownica Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
nikosss Styczeń 7, 2010 Udostępnij Styczeń 7, 2010 Ale czy ta lutownica wygląda mniej więcej tak : http://www.sklep.avt.pl/p/pl/485721/stacja+lutownicza+50w+ac230vac230v+solomon.html Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Kera Styczeń 7, 2010 Autor tematu Udostępnij Styczeń 7, 2010 O coś takiego mi chodziło, jestem początkującym i nie wiem jeszcze nazw poszczególnych rzeczy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
nikosss Styczeń 8, 2010 Udostępnij Styczeń 8, 2010 To właśnie jest stacja lutownicza 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
matik28 Styczeń 19, 2010 Udostępnij Styczeń 19, 2010 Czy mógłbyś zrobić zdjęcia na ścieżki robota?Byłbym bardzo wdzięczny. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »