Skocz do zawartości

LaserFly - czyli kolejny raz zabawiamy koty

Pomocna odpowiedź

Podoba Ci się ten projekt? Zostaw pozytywny komentarz i daj znać autorowi, że zbudował coś fajnego!

Masz uwagi? Napisz kulturalnie co warto zmienić. Doceń pracę autora nad konstrukcją oraz opisem.

Gość
(edytowany)

Fajny Projekt, Ale ja niestety kotow nie posiadam... Albo stety. W sumie to nie wiem czy za nimi plakac...

Edytowano przez Gość

@ethanak Bardzo ciekawy pomysł! Filmik z kotem naprawdę mnie rozśmieszył. Teraz nie trzeba machać rękami żeby zabawić kota. Wystarczy po prostu zrobić LASERFLY.

YaY!

• 2 tygodnie później...
(edytowany)
Dnia 29.01.2020 o 15:39, ethanak napisał:

byłoby mi miło, gdyby ktoś wykorzystał mój projekt choćby częściowo.

@ethanak   Już niedługo się wszyscy bardzo zdziwimy jak każda wiedza i każda umiejętność będzie przydatna. Za pomocą małych rzeczy będą się działy rzeczy wielkie...

_____

Projekt bomba! Faktycznie, niby wszystko jest gdzieś w necie, ale jak przyjdzie co do czego, to trzeba wziąć i przysiąść... 🙂

A jakby dodać openCV?... No na przykład, promień lasera ląduje zawsze pół metra przed nosem kota...

Edytowano przez MKJB
10 godzin temu, MKJB napisał:

A jakby dodać openCV?... No na przykład, promień lasera ląduje zawsze pół metra przed nosem kota...

Nawet o czymś podobnym myślałem - ale wiązałoby się to z koniecznością przeprowadzenia badań nad interakcją kota i muchy. Niestety - ponieważ (jak już pisałem wcześniej) do kota mam dostęp jedynie zdalny (a i to przez proxy) - pomysł uznałem w tych warunkach za nierealny.

10 godzin temu, MKJB napisał:

niby wszystko jest gdzieś w necie, ale jak przyjdzie co do czego, to trzeba wziąć i przysiąść...

Dlatego staram się jeśli już coś publikuję wrzucić tam wszystko co jest potrzebne może nie tyle do stuprocentowego odtworzenia mojego niewątpliwego arcydzieła - ale aby nikt nie musiał szukać po całym internecie czegoś, co ja kiedyś zrobiłem, wymyśliłem czy też po prostu znalazłem.Taka mentalność GPL-owca...

• Lubię! 1

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...