czlowiekmalina Napisano Czerwiec 22, 2020 Udostępnij Napisano Czerwiec 22, 2020 (edytowany) Witam wszystkich forumowiczów Piszę z dosyć nietypowym problemem. Połamałem czarny plastik przy złączu do kamery, który ma za zadanie docisnąć taśmę. Niestety, na chwilę obecną żeby kamera działała muszę dociskać taśmę palcami, co jest strasznie problematyczne. Ma ktoś jakiś pomysł jak to rozwiązać? Da się to gdzieś dokupić? Może jakieś inne rozwiązania? Próbowałem paru rozwiązań, niestety nic nie zdaje egzaminu. Dodam, że chciałem kupić nowe Raspberry Pi Zero, niestety nigdzie nie jest dostępne. A chcę wersję Zero ze względu na pobór mocy, ponieważ malina zasilana jest z baterii. Edytowano Czerwiec 22, 2020 przez czlowiekmalina Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
deshipu Czerwiec 23, 2020 Udostępnij Czerwiec 23, 2020 Ten typ gniazdek nazywa się "zif" i powinno dać się kupić takie gniazdo. Wymiana pewnie wymagać będzie stacji na gorące powietrze. Można też wylutować gniazdko całkiem i przylutować taśmę kamery na stałe do nóżek — rozstaw powinien pasować, ale warto najpierw się upewnić. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Czerwiec 23, 2020 Udostępnij Czerwiec 23, 2020 37 minut temu, deshipu napisał: Ten typ gniazdek nazywa się "zif" i powinno dać się kupić takie gniazdo. Wymiana pewnie wymagać będzie stacji na gorące powietrze. Jest całkiem spora szansa, że czarny element da się wymienić bez lutowania - trzeba go tylko delikatnie wyciągnąć z działającego gniazda (lub ewentualnie zniszczyć nowe gniazdo, aby wyciągnąć w całości czarny element). Nie testowałem, ale powinno być to możliwe 😉 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Czerwiec 23, 2020 Udostępnij Czerwiec 23, 2020 To się da wyjąć (a nawet - jak w moim przypadku - zgubić). 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »