Mrpatryk Napisano Grudzień 12, 2021 Udostępnij Napisano Grudzień 12, 2021 Witam, czy ktoś z was ogarnia obsługę wyświetlacza GC9A01 240x240 ? Wymyśliłem sobie fajny projekcik jednak nie mam zielonego pojęcia o programowaniu takowego wyświetlacza. Ktoś mógłby pomoc ? 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jand Grudzień 12, 2021 Udostępnij Grudzień 12, 2021 YT Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mrpatryk Grudzień 12, 2021 Autor tematu Udostępnij Grudzień 12, 2021 Ta widziałem. Chodzi mi o to żeby wytłumaczyć ktoś by mi mógł jak rysować linie itp ... Bo patrzę na niektóre wersy tego kodu "przykładowego" i jestem zielony . 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
H1M4W4R1 Grudzień 12, 2021 Udostępnij Grudzień 12, 2021 (edytowany) https://www.waveshare.com/wiki/1.28inch_LCD_Module😉 Zakładka "Guides For Arduino". Jeżeli pracujesz poza Arduino IDE będziesz musiał sobie bibliotekę przepisać, ale wynika z tego, że mają gotowe API (HAL) w examplach. Edytowano Grudzień 12, 2021 przez H1M4W4R1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
99teki Wrzesień 20, 2023 Udostępnij Wrzesień 20, 2023 - może jakaś dobra dusza podrzuci polskie fonty do tego zegarka zanim wrzucę elektronikę do wydrukowanej obudowy. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
ethanak Wrzesień 20, 2023 Udostępnij Wrzesień 20, 2023 5 minut temu, 99teki napisał: może jakaś dobra dusza podrzuci polskie fonty Korzystasz z Adafruit GFX? Jeśli tak, to 2 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
99teki Wrzesień 20, 2023 Udostępnij Wrzesień 20, 2023 - program korzysta z definicji #include <TFT_eSPI.h> Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
99teki Wrzesień 23, 2023 Udostępnij Wrzesień 23, 2023 - dodano polskie ogonki, z fontu ttf times zrobiono pliki *.vlw. - następnie zbudowano z tego pliku plik nagłówkowy (banner) *.h - teraz problemem jest przesłanianie godzin przez minuty, np 20.40, 13.05 itd. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
99teki Wrzesień 27, 2023 Udostępnij Wrzesień 27, 2023 - ktoś ma dobry sposób jak nagrać plik wideo , konwertować na *.gif aby nie było prześwietleń obrazu z wyświetlacza TFT. - korzystam z programu ffmpeg ale wideo nagrane kamerą jest prześwietlone. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »