Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Złącze IDC10 z pobliskiego elektronicznego + kabelki według uznania. Polecam skrętkę komputerową, jeśli chodzi o stykówki. Jest też możliwość zrobienia sobie adaptera na goldpiny w jednym rzędzie za pomocą skrawka płytki uniwersalnej, będzie to zdecydowanie trwalsze rozwiązanie.

Dokładnie tak jak BoBBy mówi, wyprowadzam wszystko na kabelki z niewielką pomocą ze strony płytki uniwersalnej.

(klik na zdjęcie byżyłosięlepiej)

• 3 tygodnie później...

robert90, bardzo prosto kupujesz kable, złącze IDC 10, rurkę termokurczliwą i goldpiny

1.lutujesz do każdego pina IDC kabel

2.nakładasz rurkę termokurczliwą

3.podgrzewasz

4.odcinasz pojedyncze golpiny

5.lutujesz do każdego kabla

6. 2

7. 3

i już możesz jeszcze sobie zrobić te naklejki ale to wg. uznania

Akurat jak to zrobić to się domyśliłem 😉 chodzi mi właściwie o typ przewodów, skąd wziąć takie giętkie, kolorowe? Chodzi mi o zastosowanie właśnie w adapterze, ale także w innych celach, gdzie potrzebowałbym przewodu takiego jak skrętka, ale giętkiego.

kable to bez znaczenia raczej, kupujesz "wstążkę" kolorową i rozcinasz

kup sobie taki z alledrogo od lisa, albo w jakimś elektronicznym

Komentarz dodany przez: Treker

_allegro

• 1 miesiąc później...
Akurat jak to zrobić to się domyśliłem 😉 chodzi mi właściwie o typ przewodów, skąd wziąć takie giętkie, kolorowe? Chodzi mi o zastosowanie właśnie w adapterze, ale także w innych celach, gdzie potrzebowałbym przewodu takiego jak skrętka, ale giętkiego.

Poszukaj na allegro taśmy AWG

Skretka wystepuje jako drut i linka

Przewód zrobiony z kilku drucików - "linka" oznacza się jako LgY lub LY w zależności od materiału izolacji

Sorki, że podpinam się pod temat ale moje pytanie nie nadaje się na nowy temat. Czy ten poradnik mogę również wykorzystać do attiny2313? Chodzi mi głównie o to czy miso, mosi... są w tym samym miejscu jak na tej atmedze ?

Nie do końca. Wtyczka będzie taka sama, ale rozkład pinów w procesorze inny. Zawsze warto się upewnić szukając w Google grafika " pinout".

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...