Treker (Damian Szymański) Grudzień 10, 2022 Autor tematu Udostępnij Grudzień 10, 2022 17 godzin temu, keram167 napisał: Eeee ... chyba jeszcze nie w 2022 roku 🤣 To chyba raczej drobiazgi w skali całego projektu, które wynikają z tłumaczeń. Jak testuje się go na takich normalnych, ogólnych (nietechnicznych) tematach to jeszcze ani razu nie trafiłem na źle użyte słowa. Tak samo jak poprosi się go o napisanie jakieś rymowanki, to tworzy ją, ale nie ma rymów - kwestie tłumaczenia 😉 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
keram167 Grudzień 20, 2022 Udostępnij Grudzień 20, 2022 Czego i również ja WAM WSZYSTKIM życzę !!! keram167 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
trainee Grudzień 20, 2022 Udostępnij Grudzień 20, 2022 A mnie chatGPT bardziej martwi niż cieszy, bo w wielu miejscach pomocowych pojawiają się użytkownicy popisujący się wiedzą... bota. Co raczej należałoby ująć w cudzysłów. Na Stack Overflow już za to banują. Konstrukcja odpowiedzi sprawia wrażenie mądrości, przedstawiona jako fakt z ładnie sklejonymi zdaniami, a nierzadko jest niepoprawna. Do tego niezrozumienie AI powoduje, że wielu myli sztuczną inteligencję z inteligencją. Ja do tego podchodzę jak do wyszukiwarki 2.0 Internetu i lepiej by pewnie było, gdyby tak to działało, oferując lepsze poszukiwanie źródeł. Bez podpowiedzi zgadł, co mogę mieć na myśli: Wszystko wygląda mądrze i prawdziwie, tyle że zapewnienia o odpowiadającym liczbom znakom ASCII są całkowicie błędne. Jeszcze jedna próba: Tekst to tak naprawdę "Co to za system". Inny przykład: Zgadł, że pytając o Pico, pytam o Raspberry Pi Pico. W miarę zgrabnie posklejał Pico ze zdaniami, choć "rejestry Pico w systemie Raspberry Pi" brzmią trochę dziwnie. Tylko odpowiedź pasuje do pełnowymiarowego Pi, a nie RP2040. Także życie zrobi się trudne również i na Forbocie, jeżeli źródłem wiedzy użytkowników zacznie być chatGPT. Gdyby chociaż weryfikować to, co odnalazł, to jeszcze dałoby radę. Ale kto weryfikuje? 2 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 21, 2022 Autor tematu Udostępnij Grudzień 21, 2022 @trainee na szczęście są już systemy, które z całkiem wysoką skutecznością potrafią wykrywać tekst wygenerowany przez takie AI. Ostatecznie będzie pewnie "wyścig zbrojeń" - autorzy botów vs autorzy programów rozpoznających boty. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
d35mariusz 24 lutego Udostępnij 24 lutego Na tematy historyczne robi potężne błędy i myli się bardzo często. Niestety generuje bzdury. Pytałem go dużo o wojnę z krzyżakami 1409-1411 i inne tematy ze średniowiecza i to była kompletna klapa. Dla kogoś kto nie zna historii a zapyta go o coś z historii to może być bardzo szkodliwe bo wprowadzi go w błąd i zasieje dezinformację. Co do spraw technicznych jest dużo lepiej. Motoryzacja, komputery tu można zapytać o jakieś urządzenie. 1 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź