Mateusz Napisano Sierpień 26, 2010 Udostępnij Napisano Sierpień 26, 2010 Hej. Znacie jakieś układy scalone w których umieszczone będą co najmniej 3 tranzystory NPN? Z góry wielkie dzięki. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
MacBi Sierpień 26, 2010 Udostępnij Sierpień 26, 2010 UL1111 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Bobby Sierpień 26, 2010 Udostępnij Sierpień 26, 2010 Tak. Praktycznie każdy. W jakim celu potrzebujesz tych tranzystorów? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mateusz Sierpień 26, 2010 Autor tematu Udostępnij Sierpień 26, 2010 Chodzi po prostu o zasilenie 3 diod. A nie chcę używać trzech osobnych tranzystorów bo zajmują mi dużo miejsca na płytce. Jest coś mniejszego od UL1111? Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
MacBi Sierpień 26, 2010 Udostępnij Sierpień 26, 2010 Były jakieś w wykonaniu SMD, trzeba przejrzeć katalogi. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
pierzchan Sierpień 26, 2010 Udostępnij Sierpień 26, 2010 3 tranzystory SMD zajmą chyba mniej miejsca niż układ scalony. Ewentualnie ULN2803 w obudowie SOP-18 zawiera 8 darlingtonów. Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Mateusz Sierpień 26, 2010 Autor tematu Udostępnij Sierpień 26, 2010 Chodzi mi bardziej o ścieżki, w układzie scalonym będę mógł mieć wspólną masę itp. Zmniejszy mi to ilość ścieżek i będę mógł wszystko lepiej poukładać na płytce 🙂 Cytuj Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź