Skocz do zawartości

Programowalna kurtyna LED

Pomocna odpowiedź

Moim zdaniem trzymanie obrazu/animacji w pamięci programu mija się z celem, chodzi o to że chcesz wgrywać te dane przez OTA uważam że prościej by było użyć karty pamięci albo pendrive i na niego wrzucać animacje przez www albo bt co kto lubi. Esp ma być tylko kontrolerem wyświetlacza a nie jego pamięcią 

(edytowany)
8 minut temu, _LM_ napisał:

Moim zdaniem trzymanie obrazu/animacji w pamięci programu mija się z celem, chodzi o to że chcesz wgrywać te dane przez OTA uważam że prościej by było użyć karty pamięci albo pendrive i na niego wrzucać animacje przez www albo bt co kto lubi. Esp ma być tylko kontrolerem wyświetlacza a nie jego pamięcią 

Słusznie, albo na kartę/pendrive wrzucić kilka takich obrazków i niech esp32 sobie pobiera co mu potrzebne, czy co mu zaordynujemy.

Przecież to będzie kilka czy kilkanaście obrazów, jeśli „animacje” to więcej, a to wszystko w śmiesznej rozdzielczości.

Edytowano przez SOYER

Śmieszna czy nie, jak to dobrze zrobisz to wygląda bajecznie. Ja mam zegar na wsach zrobiony i kto przyjdzie to gapi się na niego jak ciele w malowane wrota 😄

6 minut temu, ethanak napisał:

Myślisz że zero w tabeli nie zajmuje miejsca?

Myślałem bardziej o amperach

6 minut temu, _LM_ napisał:

Śmieszna czy nie, jak to dobrze zrobisz to wygląda bajecznie. Ja mam zegar na wsach zrobiony i kto przyjdzie to gapi się na niego jak ciele w malowane wrota 😄

o taki efekt chodzi

4 minuty temu, ethanak napisał:

@SOYER Pytałem wcześniej o Pythona - czaisz cokolwiek? Bo nie podejmuję się pisania apki w C# pod Windowsa do konwersji gifów na rle 🙂

zero, NULL

2 minuty temu, SOYER napisał:

Myślałem bardziej o amperach

zawsze możesz pracować z minimalną jasnością do czasu aż nie kupisz mocnego zasilacza

1 minutę temu, _LM_ napisał:

zawsze możesz pracować z minimalną jasnością do czasu aż nie kupisz mocnego zasilacza

Tylko, że przy użyciu wszystkich 30 na metr trzeba też zagęścić liczbę pionowych pasków żeby to wyglądało, a wtedy ampery rosną już 4x.

@SOYER Można tak zrobić konwerter żeby ograniczał ilość świecących led. W sumie ciekawe zagadnienie... szkoda tylko że teoretyczne, bo moje Pythonowe skrypty do niczego Ci się nie przydadzą 😞

3 minuty temu, _LM_ napisał:

Czekaj, to w sumie jak to wychodzi? 520 lub 1040?

225/m2(taśma 30/m, świeci co druga)

4 minuty temu, ethanak napisał:

@SOYER Można tak zrobić konwerter żeby ograniczał ilość świecących led. W sumie ciekawe zagadnienie... szkoda tylko że teoretyczne, bo moje Pythonowe skrypty do niczego Ci się nie przydadzą 😞

zawsze możesz sprzedać gotowca;)

12 minut temu, SOYER napisał:

zawsze możesz sprzedać gotowca;)

Tylko że Pythona trzeba zainstalować (umieć), doinstalować (umieć) jeden moduł PIL, no i (umieć) odpalić program w owym Pythonie 🙂

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...