Skocz do zawartości

Bambu LAB A1

Pomocna odpowiedź

14 minut temu, Treker napisał:

Przypominam, że na stronie Bambu Laba w ostatnim kroku podaje się kraj wysyłki i wtedy doliczany jest odpowiedni VAT. Więc przykładowo A1 kosztuje na stronie producenta 363,39€, co daje około 1 556 zł. W Botlandzie ta sama drukarka kosztuje 1 559 zł, więc różnica w cenie to 3 zł + kupując w Polsce jest wtedy polski serwis, 2 lata rękojmi i dostawa na następny dzień, a w Bambu opisana dostawa jako "3 - 10 business days". 

Aha, czyli jednak nie jest tak źle jednak w tym botlandzie.

14 minut temu, Treker napisał:

Aż sprawdziłem z ciekawości te ceny, bo myślałem, że różnice są faktycznie duże 😉

Przypominam, że na stronie Bambu Laba w ostatnim kroku podaje się kraj wysyłki i wtedy doliczany jest odpowiedni VAT. Więc przykładowo A1 kosztuje na stronie producenta 363,39€, co daje około 1 556 zł. W Botlandzie ta sama drukarka kosztuje 1 559 zł, więc różnica w cenie to 3 zł + kupując w Polsce jest wtedy polski serwis, 2 lata rękojmi i dostawa na następny dzień, a w Bambu opisana dostawa jako "3 - 10 business days". 

Szkoda, że botland nie wrzuca tych drukarek na allegro.

52 minuty temu, ethanak napisał:

@orb777 chciałem Ci polecić jeden sklep ale wszedłem na stronę i wszędzie mam "produkt niedostępny". Sklep jest też na Aledrogo, tam już jest towar, sprzedawca owsaid. Nie raz kupowałem (nawet jakieś nietypowe dziwactwa) i z czystym sumieniem mogę polecić.

A to nie szkodzi, może w końcu pojawią się, link przyda się.

(edytowany)

@_LM_, czaję. Przerzuciłem trochę internetów i tam użytkownicy różnie piszą o współpracy "markowych" filamentów z A1. Jedne miały grudki na powierzchni i blokowały się w podajniku (ams), inne znowu zawierały zanieczyszczenia i zapychały dyszę. Domyślam się, że każda drukarka trochę inaczej zachowuje się z tym samym materiałem, co jedna przełknie, druga wypluje, dlatego wstępnie próbuję ustalić które w miarę tanie filamenty dobrze współpracują z A1. Suszarkę też chyba kupię, jakąś tańszą.

Edytowano przez orb777

Myślę że 99% problemów które opisałeś leży po stronie użytkownika, ja nie jestem obiektywny posiadam pruse więc nie mam punktu odniesienia do innych drukarek. Dysze zapychają się czasem zwłaszcza jeśli drukujesz różnymi rodzajami filamentu, zdarza się to po użyciu TPU i podobnych miękkich. 

• Lubię! 1

A mi się zdarzyło, nie tyle zapchane co że po czymś tpu podobnym został syf, przepchałem na zimno PLA i spoko

(edytowany)

@_LM_ do przepychania mam jakiś kawałek PMMA 🙂

Nie wiem czego używałeś, ale TPU raczej dyszy nie zapcha, najwyżej wyjdzie bokiem 🙂

Edytowano przez ethanak

A czytasz co napisałem? 

38 minut temu, _LM_ napisał:

nie tyle zapchane co że po czymś tpu podobnym został syf

A filament to fiberlogy flex 40D

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...