Skocz do zawartości

Szukanie silnika do zepsutego quadrocoptera. Silnik 2S, wymiary podobne do 8520.

Pomocna odpowiedź

Napisano

Ostatnio znalazłem uszkodzony quadrocopter. Ewidentnie jest powypadkowy, nie działa jeden silnik, a bateria jest zniszczona. Uszkodzenia mechaniczne (jak np. połamana część) jestem w stanie sam naprawić, baterię jestem w stanie kupić, ale nie mogę znaleźć odpowiedniego silnika. Mój dron to Maxi Drone H4804C. Dane w skrócie:
Akumulator: 7,4V
Silniki: wymiary podobne do 8520, działają na 7,4 V

Problem
Rodzice zgodzili się abym dokupił części potrzebne do naprawy, ale nie mogę przekroczyć budżetu 60 zł. Mogę znaleźć oferty na allegro.pl i ewentualnie na aliexpress. Baterię już mam (kosztuje około 30 zł razem z przesyłką), ale silnika nie ma na allegro. Na aliexpress są w idealnej cenie (około 15 zł za dwie sztuki), ale doliczając koszty dostawy i cło (które ostatnio wprowadzili dla paczek z poza UE), cena przekracza łączne 60 zł. Szukałem już "dawców" elementów na allegro (np. taki zepsuty dron, w którym jest jeden działający silnik), którzy by nie wyszli poza mój budżet, ale nie ma.

Czy możecie zaproponować mi jakąś alternatywę? Chodzi tylko o to, aby dron był sprawny. Nie musi być to dokładnie 8520 2S.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...