Skocz do zawartości

Budowa nowego modułu - ciekawostki

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie, postanowiłem znaleźć jakieś zastępstwo dla nieszczęsnego pola "Czy wiesz, że..", z którego istnienia zdaje sobie sprawę pewnie mało kto. Chciałbym zamienić je na losowe ciekawostki z robotyki amatorskiej (polskiej jak i zagranicznej).

Może macie pomysł na takie ciekawostki? Dla przykładu chodzi mi o coś w stylu:

Czy wiesz, że... pierwsze zawody robotów amatorskich odbyły się w XX.XX.XXX?

Czy wiesz, że... najszybsze roboty LineFollower mogą osiągać prędkości rzędu XX

itd.itp.

Tylko oczywiście wartości muszą być podane, ja wstawiłem X, bo nie chciało mi się teraz szukać 😉 Cały tekst nie może zawiera więcej niż 255znaków. Teksty proszę przesyłać na mojego mejla (treker[malpa]forbot.pl) umieszczając w treści "[Ciekawostka] [you]" i nic więcej. Pomysły można przesyłać w kilku osobnych wiadomościach. Osoba, która podeśle najwięcej wymyślonych przez siebie ciekawostek ma szansę na zestaw małych gadżetów Diody 😉

Proszę tylko nie kopiować ciekawostek z innych polskich wortali o robotyce...

Tak dokładnie, chce tym zastąpić modułu, które są na forum oraz na portalu:

Jeśli zebrane ciekawostki będą interesujące może zostaną wyeksponowane dużo lepiej 😉

• 2 tygodnie później...

Otrzymałem ciekawostki od 3 userów, będę czekał jeszcze do 10.01.11r.

Przy okazji zapytam, pamiętacie może jakie były pierwsze w Polsce zawody robotów? Nie chodzi mi o takie, gdzie spotkało się 5 kumpli z robotami, tylko raczej już takie na większą skalę. Mi się kojarzy FTL z Olsztyn 2008r, jednak widzę, że dużo wcześniej były turnieje minisumo:

http://lirec.ict.pwr.wroc.pl/~arena/index.php?option=com_content&view=article&id=64&Itemid=75&lang=pl

Było coś wcześniej?

Treker, z tego co się orientuję, to właśnie zawody we Wrocławiu były pierwszymi, najlepiej imo napisać do McRancora, z tym, że to bardziej na elce, bo tam więcej się udziela/bezpośrednio do KoNaRu, czy było coś przed nimi. Nie wiem jak cybAiR? Ale oni chyba od stosunkowo niedawna organizują zawody.

Zgodnie z informacjami na stronie, we Wrocławiu pierwsze zawody były 2 XII 2004r. CybAiRBot zdaje się, że jest od 2003, ale ciężko znaleźć informacje archiwalne o poprzednich zawodach - tych starszych niż w 2005 rok, a nie jestem pewien, czy były zawsze mniej więcej równo co rok.

• 2 tygodnie później...

Nie, właśnie mi się nie podoba. Jakoś to muszę zmienić. Po drugie są tam teraz chyba tylko 3-4 ciekawostki, a dostałem ich sporo więcej. Wszystkim zajmę się do końca stycznie, wtedy też podam kto otrzyma mały zestaw gadżetów 😉

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...