Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

klonyyy, nie rozumiem. Pad to pad, w przypadku bibliotek eagle do AVR są one jednakowe i nie mają 1mm średnicy. Wewnątrz padów są otwory, które musisz wywiercić. Nie mogą być zbyt duże, bo zawsze możesz nawiercić większym wiertłem, o ile nie zniszczy całego pada. Jeśli są zbyt małe, to użyj drill-aida. Jeśli nie możesz czegoś powiercić tak żeby nie zniszczyć pada, to użyj cieńszych wierteł.

A najlepiej to daj jakiegoś screena albo zdjęcie.

Wyłącz w widokach warstw ścieżki, żeby było ci prościej trafić w te przelotki. Klikasz prawym, wybierasz średnicę zewnętrzną, wewnętrzną i kształt i zapisujesz.

Potem polecam uruchomić drill-aid (run drill-aid w pasku wpisz), wybierz średnice wewnętrzna powiedzmy 0,6-0,5mm. Nie wiem jak u was, ale ja miałem problem z tą funkcją, bo obwódka z drill-aida miała za małą średnice zewnętrzną i robiła mi się przerwa w padzie, dlatego zmodyfikowałem trochę plik, w razie czego wrzucę go w załącznik.

drill-aid.rar

To ostateczna wersja płytki proszę was o zerknięcie na nią , bo chcę uniknąć błędów które np. zobacze po wytrawieniu płytki 😉 :

KD93 nie chodziło mi o program który pomoże mi trafić w pada 😉 Chodziło mi raczej o taki który zwiększy średnicę wewnętrzną we wszystkich padach (bo np. kondensatory w lewym górnym rogu mają za małą średnicę wewnętrzną 😕 ) Co mogę zrobić żeby ją zwiększyć ?

Z góry przepraszam za mały offtop ale próbuję zrobić bibliotekę serwa google sketch up i gdy mierzyłem i przenosiłem na ekran wymiary serwa nagle wszystkie wymiary mi się pozmieniały ( np tam gdzie powinno być 40 mm zrobiło się 200mm itp.)Czy wiecie czym to może być spowodowane ?

Zdecydowałem że obudowa robota będzie z cienkiego laminatu jednostronnego.Koła będą z pokrywek po nutelli (duża powierzchnia) a ich ogumienie uszczelki do okien które szczerze polecam 😉 projekt w google sketch up postaram się dodać w najbliższym czasie gdyż mam małe problemy z programem i mało czasu . 😕

Piotrek dobrze pamiętał. Polecałem dokładnie okładziny do rakiet do tenisa stołowego. Można spokojnie dostać na aledrogo czy sklepach internetowych- zdzieranie z dobrej rakietki odradzam bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. Ponieważ mają najróżniejsze parametry polecam przyglądnąć się współczynnikowi tarcia 😉. Jak na gotowy materiał można z niego sporo wycisnąć przy dbałości w klejeniu. Kółka po nutelli będą się wyginać- spróbuj je czymś wzmocnić- poprzeczki/rozpórki.

Sorka za offtop, dopiero teraz zobaczyłem że to temat od schematów :P/

Kółka po nutelli będą się wyginać- spróbuj je czymś wzmocnić- poprzeczki/rozpórki.

Dokładnie 😉 postanowiłem je wzmocnić krążkiem średnicy denka od nutelli bo poprzeczki mogłyby zdeformować ''koło''.

A nad ogumieniem myślałem i wydaje mi się że uszczelki są naprawdę dobre

A tu moje projekty których nie można nazwać projektami ,ale nie o to mi chodziło. Nie chciałem tracić czasu na upiększanie go w sketch up'ie tylko chciałem go sobie mniej więcej wyobrazić. ( a poza tym coś mi się zepsuło i wszystkie wymiary mi się pozmieniały )

A tu serwo w którm pozmieniały mi się wymiary dlatego nie wkleiłem go do ''projektu''

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...