Skocz do zawartości

Produkty Autodeska dla studentów

Pomocna odpowiedź

Napisano

Witajcie, z tego co pamiętałem (ale różnie z pamięcią bywa), to aby otrzymać produkty Autodeska (np.: Iventora) trzeba było zarejestrować się w ich programie używając konta z uczelni.

Dziś chciałem się tam zarejestrować, ale zdziwiło mnie to, że nigdzie nie zweryfikowano czy jestem studentem. Podałem swoją pocztę na Gmailu, podałem prawdziwe dane i wybrałem prawdziwą uczelnie tj. PG - jednak nikt tego nie zweryfikował. Podczas rejestracji była możliwość nawet dodawania własnej szkoły i widziałem tam jakieś dziwne szkoły - na pewno wszystkie nie były uczelniami wyższymi.

Nie wiem czy ja przegapiłem te zmiany, czy wszyscy je przegapiliśmy 😉 W każdym razie bez problemu otrzymałem dostęp do wszystkich programów, klucze i aktywowałem swoją licencję. Bez problemu w tej chwili używam pakietu Autodesk Inventor Professional 2012 (do wyboru były jeszcze dwie poprzednie wersje).

• Lubię! 1

czyli większa rzesza może korzystać.

Ja mam pytanie odnośnie ważności tych produktów, niby jest 3 lata, ale czy np po 3 latach używania wersji 2011 Inventora może pobrać następną np. 2012 na kolejne 3 lata? Wydaje mi się to mało prawdopodobne ale jak można się rejestrować z e-maili w normalnych domenach to może to też przejdzie

Hmm, to chyba czeka mnie migracja Solid Edge + Eagle na Inventor + Altium 🙂 cieszy mnie to w sumie - będzie można zrobić porządną bazę modeli wszelakich na forum.

Altium to przecież produkt innej firmy i z tego co wiem nie było wersji dla uczniów (no chyba, że tan też się coś zmieniło?).

Też jakiś czas temu rejestrowałem się na stronie autodesk z gmailem, i nie było żadnego problemu.

Także, nie był to jakiś wyjątek.

Ja też się zarejestrowałem ze zwykłym e-mailem chodź nawet nie jestem studentem.

Tylko mam teraz problem: nie wiem, którą wersję pobrać 'Publisher', czy 'Professional' ?

Byłbym wdzięczny za radę.

Czy to jest tylko dla studentów, czy może jako uczeń liceum też mam do tego prawo?

edit:

Chciałem tylko sprawdzić, czy przy rejestracji jest moje miasto. Niestety nie ma, a za to są pobliskie wiochy. Co tu jest grane, że nie ma miasta prawie 40 tysięcznego a są wioch co nie mają po 100 mieszkańców?

może złe województwo wybrałeś

No właśnie, że dobre, są takie wiochy jak Otyń czy Modrzyca, a mojego miasta nie ma 🙁

edit:

Czy ktoś się orientuje, czy da się to jakoś zgłosić? Może wtedy by dodali moje miasto. Bo chciałbym się zarejestrować na prawdziwych danych na 100%.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...