Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Popieram naukę robienia płytek samemu. Jak opanuje się technologie jednostronną to 2 stronna jest stosunkowo niewiele trudniejsza. Przelotki pod TQFP domowymi sposobami są całkowicie możliwe. Nie będę robił offtopu- jak ktoś nie wie to PW.

Dzięki innowacjom/próbom nowych technologii podwyższamy poziom robotyki i zawodów. Jeżeli ktoś ma nowatorski pomysł, a teoretyczne rozważania mają sens, to warto zrobić prototyp i sprawdzić praktycznie. W ten sposób m.in mamy jeżdżące turbiny.

Co do konstrukcji 1-2 stronnych. Moim zdaniem największa zaletą jest brak konieczności obrotu o 180 przy dojechaniu do końca ringu. Jednak zazwyczaj konstrukcje takie mają rozkładane lemiesze/szpachelki co jest ich największą wadą 😃. Zazwyczaj też mają bardziej równomiernie rozłożony ciężar wynikający z konstrukcji.

Przy jednostronnej można ciężar inaczej przekierować.

Ja nie przypominam sobie takiej odmiennej opcji- konstrukcja 2 silnikowa , klin z przodu i z tyłu, silniki po środku- może Atom to coś dla ciebie?:>

Co do kredówki- zdarzyło mi się, żę papier się zaciął w drukarce pomiędzy bębnami. Było to wynikiem chyba 3 albo 4 nadruku na tej samej kartce. Problem taki może wystąpić przy pogiętej od ciepła kartce. Co do bębnów to raczej nie ma żadnego ryzyka uszkodzenia

Armir, nie wiem czy łatwo go przestawić, bo trudno w niego trafić. U mnie w innych układach sprawuje się dobrze, więc dlatego poleciłem. Jeśli chodzi o inne fajne małe elementy, to polecam rezonatory z serii SMDXT324 (TME), są również trochę większe i mniejsze obudowy, ale dla mnie ta była optymalna.

Kiedyś drukowałem na kredowym u kolegi 3 kopie, przy czym drukarka wciągnęła wszystkie na raz. Radzę podawać na podajnik ręczny, ew. Po jednej sztuce, żeby nie rozkładać drukarki i nie wyrywać pogniecionego papieru.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...