jawa Napisano Listopad 11, 2011 Udostępnij Napisano Listopad 11, 2011 Witam,Poszukuję sklepu gdzie można zamówić małe wkręty w ilościach detalicznych. Potrzebuję wkrętów: 2x6, 2x8, 2x10, 1.5x6, 1.5x8, 1.5x10, 1x6, 1x8, 1x10 (30 sztuk każdego rodzaju) Jeśli nie ma wkrętów dokładnie o takich rozmiarach to toleracja w grubości +/-0.2mm i w długości +/-1mm jest akceptowalna. Odnalazłem sklepy, które sprzedają takie elementy tylko hurtowo. Czy ktoś wie gdzie można nabyć małe wkręty w ilościach detalicznych? Pozdrawiam. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
misha89 Listopad 11, 2011 Udostępnij Listopad 11, 2011 Śrubki 2mm można kupić w leroy merlin w arkadii, są w dziale ze śrubkami w szufladkach na filarze. Od razu powiem że tanie nie są. Nie wiem czy mają 1.5 i 1. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Nawyk Listopad 11, 2011 Udostępnij Listopad 11, 2011 Też zaopatruję się w Arkadii 🙂 Obszedłem LM wielokrotnie i mniejszych od M2 nie znalazłem niestety. Są za to na Leszczynowej w sklepie AVT, sprzedają je w zestawach z nakrętkami, w plastikowych pudełkach z przeźroczystym wieczkiem. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Sabre Listopad 12, 2011 Udostępnij Listopad 12, 2011 Nim koledzy rozpiszą się co gdzie można kupić, niech kolega jawa, określi czego potrzebuje czy wkrętów, jak napisał w swoim temacie i poście, czy śrubek, bo to zasadnicza różnica. Podejrzewam, że chodzi mu o śrubki, więc powiem z doświadczenia, że ja nigdy nie widziałem 1,5mm, 1,6mm a i owszem w farnellu. No i nikt raczej nie sprzeda 30szt. tak egzotycznych rzeczy jak śruba 1mm czy nawet te 1,6mm. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
KD93 Listopad 12, 2011 Udostępnij Listopad 12, 2011 Śrubki 1,6 są na Allegro, ostatnio mi Bobby linkiem rzucił. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jawa Listopad 12, 2011 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2011 W odpowiedzi na pytanie Sabre. Chodzi mi o wkręty, idealnie jeśli byłyby ścięte na końcach (jak wkręty do drewna) i ze stożkowym łbem. (coś jak wkręt) Dla grubości 1mm to śrubki również by się nadały. Gwint w śrubkach będzie trochę za gęsty, ale jak się nie ma co się lubi to się ... Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
nanab Listopad 12, 2011 Udostępnij Listopad 12, 2011 Śrubek raczej nie dostanie w takim rozmiarze-jakim kluczem by je wkręcał? 🙂 Wkręty i nakrętki do nich w rozmiarach M2 i M1,6 w długościach które potrzebujesz znajdziesz na allegro u "phu_oman". Niestety nic poniżej M1,6 jeszcze nie widziałem w sprzedaży. Do czego miało by to być? Może znalazło by się lepsze rozwiązanie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jawa Listopad 12, 2011 Autor tematu Udostępnij Listopad 12, 2011 Łączyłem wkrętami 2x8 i 1.75x4 drewno-drewno, drewno-plastyk (zwłaszcza wkrętami 2x8). Trzymało się przyzwoicie. Zawsze jak było coś nie tak to można było rozkręcić i poprawić. Często takie połączenie można zrobić za pomocą kleju. Trzeba wtedy niestety czekać i z rozebraniem i poprawką jest kłopot. Łączenie wkrętami było bardzo wygodne. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
jawa Listopad 25, 2011 Autor tematu Udostępnij Listopad 25, 2011 Ostatecznie udało mi się kupić wkręty 2x10, 2x12, 2x16 firmy SPAX po 4.76zł opakowanie w Leroy w Arkadii. W opakowaniu jest 30 sztuk wkrętów. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »