Skocz do zawartości

Pomocna odpowiedź

Jutro wrzucę przerobioną już płytkę . A jeśli chodzi o mostek + procesor ? Tam jest trochę tego ... Ale przelotki są nieuniknione , z kilka może dałoby się zaoszczędzić ,ale dla mnie nie ma to znaczenia.

Nadal nie podobają mi się masy. Najlepiej by "prądowa" szła osobną, jak najkrótszą ścieżką wprost od pinów zasilania i osobna do µC ect. Ale mam inny problem. "Plusik" powiększania jest ale nie działa a bez tego trudno analizować szczegóły.

Złącze taśmy nadal odwrotnie i po co prowadzisz grube ścieżki od mostka jak i tak przed samym scalakiem robisz je węższe?

Jak już wspomnieli Mihau i Treker, przy tak rozmieszczonym kwarcu, mikrokontrolerze i turbinie, jest spora szansa na zakłócenia sygnału zegarowego. Powinieneś być świadomy, że jeżeli zakłócenia będą występować, to nie będziesz mógł używać turbiny.

Turbina została teraz przesunięta nieco w dolną część płytki . Macie jakieś sugestie co do kwarcu ? Jutro chciałbym wysłać płytkę do Satland'u. Teraz przeróbka płytki raczej nie wchodzi w grę , można ewentualnie przedłużyć płytkę a co za tym idzie i turbinę przesunąć w dół.

Jutro chciałbym wysłać płytkę do Satland'u. Teraz przeróbka płytki raczej nie wchodzi w grę...

Kolega Mihau pisał Ci o tym: 17-01-2012, 20:28

a Treker 18-01-2012, 16:08

czyli odpowiednio 5 i 4 dni temu.

Może nie będzie problemu ...

Ten kwarc musisz przesunąć, tak jak jest teraz masz bardzo prawdopodobne że nie będzie działał prawidłowo, te ścieżki to anteny, w pobliży tak prądożernego silnika prawie na pewno coś wyłapią. Nie bez powodu ścieżki z kwarców są zawsze takie krótkie.

Postaram się poprawić . A odległość procesora od turbiny też zwiększyć ?

Jeżeli Ci się uda, to oczywiście jest to wskazane.

Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto w ~20 sekund!

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj się »

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się »
  • Utwórz nowe...