kamil-s Napisano Grudzień 27, 2011 Udostępnij Napisano Grudzień 27, 2011 Witam,Ile kilogramowych paczek cukru ułożonych w rzędzie potrafi przesunąć wasz mini sumo? Bardzo proszę o sprawdzenie. Jest mi to bardzo potrzebne z góry dziękuje. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
BlackJack Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Nie podałeś producenta i rodzaju cukru. Inaczej wyniki będą niemiarodajne. Bo zawartość cukru w cukrze jest nierówna. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 a no racja, mój błąd 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Treker (Damian Szymański) Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 kamil-s, mógłbyś wpaść na to, że nie podałeś żadnej wagi o jaką Ci chodzi. Nie prościej było zapytać jaki ciężar może przepchnąć minisumo? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Polecacz 101 Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Zarejestruj się lub zaloguj, aby ukryć tę reklamę. Produkcja i montaż PCB - wybierz sprawdzone PCBWay! • Darmowe płytki dla studentów i projektów non-profit • Tylko 5$ za 10 prototypów PCB w 24 godziny • Usługa projektowania PCB na zlecenie • Montaż PCB od 30$ + bezpłatna dostawa i szablony • Darmowe narzędzie do podglądu plików Gerber Zobacz również » Film z fabryki PCBWay
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 Ile kilogramowych 1kg każda paczka ułożona jedna za drugą na gładkiej powierzchni np stole. Projektuje właśnie pierwszego MS i potrzebuje mieć orientacje jakie tam siły działają 😃 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Takie żebyś przepchnął drugiego robota który się pakuje w ciebie z maksymalną prędkością. Robot to nie paczka cukru, ma prędkość, inny kształt, może ważyć mniej niż 300g i wygrać z robotem 0,5kg, sama masa nic nie robi. Za dużo jest innych czynników żeby obrazować to na paczkach cukru. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 To zobrazuje moje chęci: Siła potrzebna do przesunięcia paczek cukru to siła robota. Potem podzielę moment serw przez promień koła i zobaczę czy te serwa mają podobną siłę. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Ja bym tam odrazu radził wykluczyć serwa przyjmij sb że potrzebujesz mieć około 1,5N. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 a serwa 18 kg n cm? [ Dodano: 27-12-2011, 19:46 ] ps. 1,5 paczki cukru ? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Tak ale moment obrotowy to nie wszystko. Roboty które wygrywają zawody wcale nie posiadają aż tak dużego momentu lecz są zwinne i szybkie. Radzę się rozejrzeć za silnikami firmy pololu z przełożeniem 30:1 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 takie? http://botland.com.pl/silniki/154-silnik-pololu-30-1-obustronna-os.html Bardzo mały ten moment, ja myślę nad wielką siłą - wiem jak mnie zajedzie taki mały i zwinny z boku to po mnie, nie do końca, znalazłem materiał na kółka tak przyczepny że praktycznie nie do przesunięcia. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Harnas Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Powinieneś szukać wersji HP np: http://botland.com.pl/silniki/103-silnik-pololu-hp-30-1.html. Jeżeli potrzebujesz większego momentu to weź pod uwagę te same silniki s przekładnią 50:1. 1 Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
KD93 Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Jeśli masz taki super materiał którego nie da się przesunąć to co się przejmujesz, pakuj serwa i nikt cię nie przesunie. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
small-man Grudzień 27, 2011 Udostępnij Grudzień 27, 2011 Tak pomijamy oczywiście przepisy 😋 tą kartkę a4 od razu do spalenia dać. Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
kamil-s Grudzień 27, 2011 Autor tematu Udostępnij Grudzień 27, 2011 nie rozumiem ? jaką kartkę ? [ Dodano: 27-12-2011, 20:47 ] i tak zapytam z ciekawości moment 1,8 kg wystarczy w mini sumo? Link do komentarza Share on other sites More sharing options...
Pomocna odpowiedź
Bądź aktywny - zaloguj się lub utwórz konto!
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto w ~20 sekund!
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj się »Zaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się »